VIDEO Dacian Cioloş, la Constanţa: „Eu voi fi disponibil şi pentru Parlamentul României, pentru că proiectul meu este în România“

VIDEO Dacian Cioloş, la Constanţa: „Eu voi fi disponibil şi pentru Parlamentul României, pentru că proiectul meu este în România“

Dacian Cioloş la Constanţa, strângând semnături pe faleza Cazinoului pentru Alianţa USR PLUS Foto S.I.

Dan Barna şi Dacian Cioloş au strâns la Constanţa semnături pentru listele de candidatură a Alianţei 2020 USR PLUS la alegerile europarlamentare din 26 mai.

Ştiri pe aceeaşi temă

Simpatizanţii au venit pe faleza Cazinoului să dea mâna cu cei doi lideri, iar un individ a avut o atitudine mai contondentă faţă de Cioloş, pe lângă care a trecut atingându-l cu umărul, provocator. 

Cioloş şi Barna au continuat să adune semnăturile oamenilor, apoi s-au fotografiat cu trecătorii şi cu toată echipa USR PLUS, având ca fundal Cazinoul, pe care Cioloş l-a admirat, în ciuda stării de degradare a monumentului.

Liderii Alianţei USR PLUS au venit duminică, 17 martie, la Constanţa, în turneul „Drumul spre victorie“ care a inclus câteva mari oraşe ale ţării.

Însoţiţi de candidaţi la europarlamentare, ei vor pleca săptămâna viitoare în diaspora, pentru a se întâlni cu românii din afara graniţelor ţării – un bazin electoral care poate răsturna calculele politice, după cum s-a văzut la ultimele alegeri prezidenţiale. 

„De 2 ani, cei de la putere se luptă cu Uniunea Europeană, care insistă că România are nevoie de valorile statului de drept şi de respectarea justiţiei. De ce să nu dăm ocazia românilor să se pronunţe despre asta, la referendumul pe justiţie? România este o ţară europeană. Cetăţenii români sunt mai aliniaţi la valorile europene decât sunt unii politicieni“, a spus Dacian Cioloş la conferinţa de presă care a precedat strângerea de semnături. 

Cioloş a arătat că totul începe de la două valori simple: „cinste şi profesionalism“ sau „onestitate şi profesionalism“: „Abia de aici încolo putem construi bunăstarea şi prosperitatea. Aceste alegeri sunt semnalul că România trebuie să aleagă cine o reprezintă în Parlamentul European: oameni oneşti şi profesionişti, pe care îi vrem şi acolo, şi aici. Eu voi fi disponibil şi pentru Parlamentul României, voi fi candidat pentru Parlamentul României, pentru că proiectul meu este în România. Am stat la Bruxelles 5 ani, puteam să rămân acolo, aveam multe lucruri de făcut pentru Europa şi pentru România, dar am preferat să fiu aici“.

Dan Barna a caracterizat asocierea alianţei cu serviciile ca fiind „o campanie de minciuni condusă de hoţi“. „Referendumul pentru justiţie este pentru rămânerea în Europa. Avem în spate un milion de semnături strânse la Campania Fără Penali. Nu este doar o discuţie academică, de principiu, ci o chestiune de supravieţuire ca stat de drept. România nu-şi mai permite să mai stea 2 ani în retorica otrăvită a lui Liviu Dragnea, care spune că românii îşi doresc să fie conduşi de <penalule Vâlcov, hai, fă-ne bugetul>. Nu mai putem continua aşa, ca ţară“, a afirmat Barna. 

Cei doi lideri au mai precizat că Liviu Dragnea are ca scop conducerea României spre Rusia, afară din Europa, către influenţe care n-au fost benefice pentru România niciodată în cursul istoriei. „Românii vor să rămână în ţară, nu să-şi ceară mereu scuze cu capul plecat în faţa unor condamnaţi penal. Pentru Liviu Dragnea, patriotismul înseamnă ca România să fie lăsată în pace. Pentru noi, patriotismul este ca România să fie demnă în UE. Nu ştiţi să guvernaţi România şi să aduceţi prosperitate, atunci mergeţi la lada de gunoi a istoriei“, au transmis liderii alianţei conducerii PSD. 

De la ora 15.30, politicienii stau de vorbă cu cetăţenii în sala Prestige de la Hotel Ibis, pentru a discuta timp de două ore. Pentru accesul în sală, doritorii trebuie să se înscrie completând online un formular

Pe aceeaşi temă: 

Cioloş şi-a făcut selfie cu protestatarii care l-au întâmpinat în Teleorman. „Nu suntem pesedişti şi restul. Suntem toţi români. Asta nu a învăţat Dragnea“

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: