VIDEO Conflict între autorităţi şi protestatari. Poliţist către o femeie, luând apărarea colegilor agresivi: „Terminaţi cu copilărismele astea“

VIDEO Conflict între autorităţi şi protestatari. Poliţist către o femeie, luând apărarea colegilor agresivi: „Terminaţi cu copilărismele astea“

Poliţia a avut un nou conflict cu protestatarii din Capitală, care avertizau că România poate rata includerea Roşiei Montane în patrimoniul universal UNESCO.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poliţia a reţinut miercuri seara câţiva protestatari care avertizau că România este la un pas să rateze înscrierea Roşiei Montane în patrimoniul universal UNESCO. Demonstranţii, chiar şi jurnaliştii paşnici care aşteptau doar o declaraţie, au fost săltaţi agresiv şi ţinuţi timp de 4 ore la audieri. 
 
Un poliţist a spus unei protestatare care rămăsese în afara „cercului de suspecţi“ să termine cu „copilărismele astea“. 
 
Jurnaliştii de la Passport Productions au relatat cele întâmplate:
 
„Patru cetăţeni, între care Cristian-Mihai Dide, au afişat în ultimele zile un banner în diverse locuri din oraş, atrăgând atenţia că mai sunt câteva zile pentru ca Guvernul PNL să se angajeze pentru includerea Roşiei Montane în UNESCO.
 
În ciuda faptului că au avut o înţelegere cu Jandarmeria, seara un grup de poliţişti le-a tăiat bannerul şi i-a ţinut la Secţia 10 pentru aproape patru ore (am aflat ulterior că poliţiştii nu au avut o motivaţie pentru reţinere, nu au acordat nici o amendă, pentru ca în final să nu le dea jandarmii doar un avertisment). 
 
Ne-am instalat cu camerele pe trepied în faţa secţiei de poliţie, cu legitimaţiile de presă la gât, ca întotdeauna, şi am aşteptat să luăm declaraţii la ieşire.
 
După două ore, fără nici un semn a sosit un protestatar şi, cum a apărut, a aruncat cu ouă în uşa secţiei de poliţie. Apoi a aşteptat cu buletinul în mână poliţiştii.
 
Spirala abuzurilor poliţiei a scăpat din acest punct de sub control.
 
Colega noastră Madalina Rosca, care în acest punct aştepta deja calmă de mai mult de două ore pentru o declaraţie, cu legitimaţia de presă la gât şi camera în mână, a fost ridicată brutal de un poliţist agresiv şi în mod evident incapabil. Au fost scene violente în care atât Mădălina, cât şi echipamentul nostru au avut ceva de suferit.
 
Dragnea poate fi la închisoare dar, din păcate, abuzurile nu s-au oprit.
 
Cauza protestelor pentru Roşia Montană este în continuare un subiect fierbinte, nerezolvat de multe guverne la rând. Astăzi, 30 ianuarie, este anunţată o manifestaţie privind, finalmente, includerea Roşiei Montane în UNESCO“. 
 
 
Pe aceeaşi temă: 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările