VIDEO Competiţia Smart Driving debutează la Constanţa. Piloţii amatori vor încerca senzaţia unui raliu internaţional

VIDEO Competiţia Smart Driving debutează la Constanţa. Piloţii amatori vor încerca senzaţia unui raliu internaţional

Corina Martin, Nicolae Bucovală şi Andrea Fogliazza alături de maşina Mamaia Style prezentă în concurs

Constanţa nu are un circuit profesionist de raliu. Cu toate acestea, Asociaţia Litoral Delta Dunării şi hotelierii din Mamaia au reuşit să găsească o pistă numai bună pentru un concurs de raliu şi să aducă pe litoral maşini puternice şi piloţi amatori cu aspiraţii mari.

Ştiri pe aceeaşi temă

Smart Driving Series are loc la Constanţa pe 30 şi 31 mai. Locaţia aleasă de organizatori este parcarea centrului comercial de pe Bulevardul Aurel Vlaicu. 
 
E un campionat pe care ne-am dorit să-l organizăm. În timpul cursurilor desfăşurate de şcoala noastră am primit solicitări numeroase de participare ca amatori la o astfel de competiţie. Am selecţionat şase tineri, între care ţi un băiat de 16 ani din Constanţa. Ei vor participa la categoria Juniori a Smart Driving Series", a explicat Andrea Fogliazza, directorul executiv al evenimentului. 
 
Ideea din spatele acestui campionat este să adune şoferi pasionaţi de motoare puternice şi adrenalină, care în viaţa de zi cu zi se ocupă de cu totul alte aspecte. Unii sunt studenţi sau elevi, alţii sunt medici, avocaţi sau ingineri. 
 
Organizatorii spun că încearcă să-i înveţe pe toţi cei interesaţi despre cum se conduce sportiv şi cum să stăpâneşti emoţiile. Juniorii care participă la competiţie nu plătesc nimic pentru că ideea din spatele ei a fost să asigure oricui accesul, indiferent de puterea financiară a părinţilor. 
 
"Au fost 700 de persoane înscrise şi au rămas 50 din ele. A urmat apoi un test cu întrebări şi o probă pe simulatoarele profesionale.Abia după aceea i-am pus pe cei mai buni la volan, în siguranţă. Au mers chiar şi cu 180 km/oră pe un circuit închis. Din ei am selectat 12 persoane şi jumătate din această grupă vor participa la evenimentul de la Constanţa", spune Fogliazza. 
 
Şoferii vor avea la dispoziţie o maşină care a ajuns în 2015 în România, un BMW 228i. Vor fi cinci asemenea autoturisme atât pentru grupa "Juniori", cât şi pentru "Gentlemani". Competiţia are loc în 2 zile consecutive - sâmbătă şi duminică şi piloţii au ocazia să se întreacă într-un sistem piramidal. Doi dintre ei vor pleca apoi la un concurs european care are loc în Italia. 
 
Traseul de la Smart Driving are 1,1 kilometri, multe viraje şi piloţii trebuie să-l parcurgă în mai puţin de un minut. Anumite porţiuni vor fi udate pentru a face circuitul mai dificil. 
 
"Litoralul este promovat la acest eveniment. Vom avea o echipă de piloţi «Mamaia Style», iar echipele de animaţie ale staţiunii vor fi şi ele prezente pe traseu. În deschiderea campionatului va evolua ansamblul de dansuri greceşti din Constanţa", a declarat Corina Martin, preşedintele Asociaţiei Litoral - Delta Dunării.


Vă mai recomandăm:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările