VIDEO Aeronavă americană hărţuită timp de 25 de minute de un avion de vânătoare rusesc deasupra Mării Negre. Imagini şocante înregistrate de US Navy

VIDEO Aeronavă americană hărţuită timp de 25 de minute de un avion de vânătoare rusesc deasupra Mării Negre. Imagini şocante înregistrate de US Navy

Captură video

Incidentul aviatic a avut loc luni, 5 noiembrie, deasupra Mării Negre. Un avion de recunoaştere american a fost interceptat de o aeronavă de vânătoare rusească.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un avion american EP-3 Aries, ce survola spaţiul aerian internaţional deasupra Mării Negre, a fost interceptat de o aeronavă rusească SU-27. Incidentul s-a petrecut luni, 5 noiembrie.

Ministerul Apărării din SUA a anunţat că avionul rus a trecut de două ori prin apropierea aeronavei americane, în mare viteză, punând în pericol viaţa echipajului.

„Echipajul EP-3 a raportat turbulenţe ca urmare a primei interacţiuni şi vibraţii din cea de-a doua. Durata interceptării a fost de aproximativ 25 de minute”, se arată în comunicatul americanilor.

De asemenea, această interceptare din partea ruşilor este considerată de militarii SUA ca fiind „iresponsabilă”. „Ne aşteptăm ca aceştia să se comporte în cadrul standardelor internaţionale stabilite pentru siguranţă şi pentru a preveni incidentele, inclusiv Acordul din 1972 pentru prevenirea incidentelor în şi dincolo de marea liberă (INCSEA)”, se mai arată în comunicat.

Conform CNN, pe contul de Twitter al ambasadei Ruse din SUA a fost postat un mesaj în care se anunţa că avionul lor a urmat toate procedurile de siguranţă necesare. „Echipajul Su-27 a raportat că a identificat avionul spionaj US EP-3 şi l-a însoţit, prevenind încălcarea spaţiului aerian rus şi urmând toate procedurile de siguranţă necesare".

Nu este primul incident de acest gen pentrecut deasupra Mării negre anul acesta. În luna august, avioanele de vânătoare Typhoon ale Forţele Regale Aeriene Britanice, aflate în misiune la baza Mihai Kogălniceanu din Constanţa, au interceptat de două ori aeronave ruseşti ce survolau deaspura mării, în apropierea spaţiului aerian NATO.

Şi pe 26 iulie, o aeronavă rusească a fost interceptată de avioanele britanice ce asigurau misiunile de poliţie aeriană de pe baza de la mihail Kogălniceanu. La acea vreme, ministrul Apărării, Mihai Fifor, declara: „Am spus-o de multe ori şi îmi menţin afirmaţia: nu este un lucru nou ce s-a întâmplat ... Este, dacă vreţi, o formă de manifestare a Federaţiei Ruse cu care noi ne-am obişnuit. În ultimă instanţă, sunt provocări la care NATO răspunde, aşa cum se întâmplă de fiecare dată, cu aceste misiuni de poliţie aeriană.”

Pe aceeaşi temă:

VIDEO Avion american, interceptat deasupra Mării Negre de un avion rusesc

Un avion rusesc a fost interceptat în apropierea spaţiului aerian românesc. Fifor: Este modul Federaţiei Ruse de a testa forţele româneşti şi ale NATO

  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: