UPDATE Pe surse. Cercetat penal pentru scurgere de informaţii, Valentin Preda, viitor consilier al ministrului Teodorovici

UPDATE Pe surse. Cercetat penal pentru scurgere de informaţii, Valentin Preda, viitor consilier al ministrului Teodorovici

Valentin Preda, fostul secretar de stat la Transporturi FOTO Ziua Constanţa

Fostul secretar de stat din Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii nu a scăpat de ancheta procurorilor anticorupţie, dar are deja un post asigurat la un alt minister.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE Contactat de „Adevărul“, Valentin Preda, fostul secretar de stat, s-a abţinut de la comentarii.
 
„Când o să am disponibilitatea necesară şi dacă mă simt în stare, o să comunic. Deocamdată nu comentez, vă voi răspunde atunci, punctual. Nu ştiu nici eu mai multe, să mă lămuresc. Voi lua o decizie“, a declarat Preda pentru „Adevărul“.
 
Surse din cadrul Ministerului Fondurilor Europene au declarat că Valentin Preda va fi numit consilier al ministrului Eugen Teodorovici. Numirea trebuia făcută încă de ieri, dar Teodorovici nu a semnat ordinul. 
 
Întrebat fiind despre această decizie, ministrul Fondurilor Europene nu a infirmat-o şi a spus că a fost ocupat cu pregătirea vizitei Comisarului European pentru Dezvoltare Regională, Johannes Hahn, care are loc vineri. 
 
Teodorovici a răspuns retoric: „De ce? Îl ştiţi pe Preda că nu e bun pentru funcţia asta?“
 
Valentin Preda a ocupat pînă în luna februarie funcţia de secretar de stat la Ministerul Transporturilor. El este cercetat şi în prezent de către Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru complicitate la folosirea de informaţii secrete.
 
El este acuzat că ar fi obţinut două dosare cu informaţii clasificate de la DNA cu ajutorul ofiţerului de poliie judiciara Dan Manolachi.
 
În urmă cu două săptămâni, Curtea Supremă de Justiţie a decis ridicarea interdicţiei lui Valentin Preda de a părăsi Bucurestiul.
 
El a participat joi, 13 iunie, la Constanţa, la lucrările Forumului Cooperării Descentralizate România - Franţa, alături de preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Daniel Constantinescu si de viceprim-ministrul Liviu Dragnea.
 
Vă mai recomandăm
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările