Un elev din România a cucerit medalia de aur la Olimpiada Internaţională STEM

Un elev din România a cucerit medalia de aur la Olimpiada Internaţională STEM

Colegiul Mircea cel Bătrân din Constanţa Sursa Facebook liceu

Un elev de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“ din Constanţa a cucerit medalia de aur la Olimpiada Internaţională STEM, secţiunea Matematică-Geografie-Tehnologie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Câştigătorul este elevul Mihai Banioti din clasa a X-a de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“ din Constanţa, coordonat de profesoara de matematică Gabriela Constantinescu.

El a participat la etapa finală a ediţiei din acest an a Olimpiadei Internaţionale STEM, secţiunea Math – Geo – Tech, desfăşurată online.

„Participarea lui Mihai a fost un adevărat succes, acesta clasându-se pe primul loc, cu un punctaj de 99,445 puncte. Graţie rezultatului obţinut, elevul de la CNMB i-a devansat în mod semnificativ pe cei 321 de  competitori şi a câştigat Medalia de Aur“, anunţă liceul din Constanţa, luni, 14 iunie.

Profesorii precizează că STEM reprezintă un sistem educaţional care presupune o abordare curriculară interdisciplinară ce combină ştiinţa, tehnologia, ingineria şi matematica.

„Astfel, se înlocuieşte predarea clasică, specifică fiecărei discipline cu o învăţare integratoare bazată pe modul în care metodele ştiinţifice pot fi aplicate în viaţa de zi cu zi.

Olimpiada Internaţională STEM (i – STEM Olympiad) se adresează elevilor interesaţi de STEM, dornici să experimenteze modalităţi variate de a găsi răspunsuri la aplicaţii din lumea reală prin rezolvări de probleme“, detaliază aceştia. 

„Rezultatul de excepţie obţinut de mircistul Mihai Banioti vine într-un an aniversar al Colegiului, care sărbătoreşte în această perioadă 125 de ani de existenţă şi confirmă permanenţa educaţiei de excelenţă realizată la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân“, se arată în comunicatul transmis presei de Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“ din Constanţa. 

Pe aceeaşi temă: 

Premii importante obţinute de elevii Colegiului Mircea cel Bătrân la un concurs internaţional de creaţie 

VIDEO Sistem performant pentru cursuri online, în dotarea Colegiului Mircea cel Bătrân din Constanţa

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările