Treceri de pietoni înfrumuseţate cu mozaic. „Aşteptarea se va transforma într-un moment de contemplare”

Treceri de pietoni înfrumuseţate cu mozaic. „Aşteptarea se va transforma într-un moment de contemplare”

FOTO: Arhiva Adevărul

Zece treceri de pietoni vor fi înfrumuseşate cu lucrări decorative din mozaic. Proiectul „Oraşul meu de Mozaic” a costat 120.000 de lei şi se va derula în perioada 20 august-20 septembrie.

21 de lucrări decorative vor putea fi admirate în curând pe trotuarele din dreptul trecerilor de pietoni din Constanţa. Este vorba despre proiectul „Oraşul meu din Mozaic‟ în care tineri artişti plastici vor reinterpreta „Edificiul Roman cu Mozaic‟.

„Pentru că atunci când spui mozaic, toată lumea se gândeşte la Edificiul Roman cu Mozaic, am avut curajul de a propune extinderea în cel mai public spaţiu (trecerile de pietoni) a acestei valori inestimabile a Constanţei şi reinterpretarea ei din perspectiva tinerilor. Cele 21 de lucrări vor dimensiona 10 treceri de pietoni din oraşul Constanţa, înfrumuseţând astfel o parte dintre cele mai circulate bulevarde ale oraşului şi spărgând monotonia cromatică. Aşteptarea la trecerea de pietoni „până se face verde” sau încetinesc maşinile devine astfel un alt tip de experienţă decât cel obişnuit şi se va transforma într-un moment de contemplare, admiraţie şi introspecţie. Cu siguranţă acest moment de rupere a cotidianului va aduce un zâmbet pe buzele constănţenilor şi turiştilor, căci o privelişte a unui oraş frumos dă o stare de bine locuitorilor săi”, spunbeneficiarii proiectului.

Proiectul se desfăşoară în perioada 20 august- 20 septembrie şi au fost alese 10 treceri de pietoni din diverse zone ale oraşului: intersecţie bulevardul Ferdinand cu strada Răscoalei 1907, intersecţie Traian cu bulevardul Tomis,  intersecţia bulevardul Ferdinand cu bulevardul Tomis – Miga, bulevardul Mamaia – Universitatea „Ovidius”,   intersecţia bulevardul Mamaia cu strada Soveja,  intersecţia strada Pandurului cu şoseaua Mangaliei, Aurel Vlaicu şi strada Caraiman.

Lucrările vor fi realizate în cadrul Facultăţii de Arte a Universităţii Ovidius din Constanţa, iar montajul va avea loc la jumătatea lunii septembrie.   

Beneficiarul proiectului în valoare de 120.000 de lei este Fundaţia Metamorphosis a Universităţii „Ovidius” din Constanţa, proiectul fiind finanţat de Primăria Municipiului Constanţa.

Pe aceeaşi temă:

Se reabilitează una dintre cele mai aglomerate intersecţii din Constanţa. Cum se va circula în următoarele zile

Cum vor arăta viitoarele semafoare din Constanţa. Inclusiv stâlpii sunt dotaţi cu leduri


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: