Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului: „De un an le-am spus tuturor că bisericile nu se vor mai închide. Dacă era vreun ordin, veneam peste ordin cu credincioşii”

Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului: „De un an le-am spus tuturor că bisericile nu se vor mai închide. Dacă era vreun ordin, veneam peste ordin cu credincioşii”

Arhiepiscopul Tomisului Teodosie / FOTO Ionuţ Mureşan

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, a afirmat că de un an a spus credincioşilor că bisericile nu se vor mai închide, iar dacă era vreun ordin în acest sens ar fi venit peste acesta cu credincioşii.

Ştiri pe aceeaşi temă

ÎPS Teodosie a declarat că Dumnezeu a dat înţelepciune conducătorilor atunci când au luat decizia de a nu închide bisericile.
 
„Acum şi credincioşii sunt părtaşi şi de un an le-am spus tuturor că bisericile nu se vor mai închide. Chiar dacă ar fi fost vreun ordin, eu veneam peste ordin cu credincioşii şi rămâneam în biserica cea vie, dar Dumnezeu a dat înţelepciune şi lumină cârmuitorilor noştri şi iată ne-au lăsat să avem sărbători”, a afirmat Arhiepiscopul Tomisului, vineri seară, la Antena 3.

Arhiepiscopul Tomisului s-a făcut cunoscut de la începutul pandemiei prin declaraţiile controversate şi diverse critici aduse măsurilor sanitare.

Miercuri, Teodosie a declarat că are alergii şi nu se vaccinează împotriva COVID-19, susţinând că nu ar avea de ce să facă acest lucru deoarece nu se îmbolnăveşte. El consideră că preoţii nu sunt medici ca să recomande vaccinul şi că acest lucru ar fi o depăşire a cunoştinţelor şi atribuţiilor acestora.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările