Se reia licitaţia pentru achiziţionarea serviciilor de proiectare pentru reabilitarea Muzeului de Arheologie din Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Muzeul de Istorie şi Arheologie din Constanţa foto: Mariana Iancu
Muzeul de Istorie şi Arheologie din Constanţa foto: Mariana Iancu

Valoarea estimată a contractului este de 503.000 de lei. Proiectul de reabilitare stagnează de cinci ani, iar clădirea ar putea ajunge o ruină.

Proiectul de reabilitare iniţiat în anul 2016 de Consiliul Judeţean Constanţa, proprietarul construcţiei, nu a demarat nici în prezent. Între timp, pe lateralele şi în spatele muzeului au fost montate pancarte prin care vizitatorul este atenţionat că este pericol să cadă bucăţi din tencuiala construcţiei.

Firma câştigătoare, respectiv „Actaeon Invest“ SA, nu a finalizat proiectul tehnic, deşi contractul privind servicii de proiectare şi execuţie de lucrări a fost semnat în vara anului trecut. Motivul invocat a fost acela că suma iniţială, de peste 4.300.000 euro, nu mai este suficientă pentru lucrările pe care trebuie să le execute la sediul muzeului. În consecinţă, Consiliul Judeţean a demarat o altă licitaţie publică a serviciilor de proiectare de la Muzeul de Istorie Naţionala şi Arheologie din Constanţa a fost reluată.

„Până pe 26.07.2021, suntem în aşteptarea ofertelor din partea proiectanţilor în SCIAP pentru servicii de proiectare pentru reabilitarea celei mai emblematice clădiri a Constanţei după Cazino.

Reluăm procedura de la o valoare estimată de 503.600 RON după rezilierea unui contract în care fostul proiectant nu a avut capacitatea de a realiza nici măcar o pagină de proiect tehnic, lucru ce ne-ar putea costa pierderea finanţării europene”, spune Petre Enciu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa.

În cazul în care valoarea lucrărilor rezultată în urma elaborării proiectului tehnic va depăşi valoarea din contractul de finanţare actual, CJ va avea 3 variante:

1. Păstrează finanţarea europeană actuală şi co-finanţează restul de la bugetul judeţului.
2. Finanţează lucrările în programul european 2021-2027.
3. Fazează execuţia de lucrări, astfel încât să utilizeze finanţarea actuală, restul urmând sa fie încadrat în programul 2021-2027.

Citeşte şi:

Şarpele Glykon, piesă unică în lume, părăseşte Muzeul de Istorie şi Arheologie din Constanţa

Mormânt cu două schelete de copii, datând din secolul IV d. Hr., descoperit la Constanţa
 

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite