Rafinăria Petromidia, amendată de Garda de Mediu cu 100.000 de lei

Rafinăria Petromidia, amendată de Garda de Mediu cu 100.000 de lei

În 2 iulie a avut loc o explozie la Petromidia

În data de 2 iulie, pe platforma de la Petromidia a avut loc o explozie soldată cu trei morţi. După acest eveniment, rafinăria a demarat lucrări de revizie şi curăţare a instalaţiilor. Doar că, aceste lucrări au poluat atmosfera.

Ştiri pe aceeaşi temă

Garda de Mediu Constanţa transmite că a primit mai multe petiţii, în perioada 13-20 iulie, din partea locuitorilor oraşului Năvodari cu privire la o posibilă poluare în zona platformei de la Petromidia.
 
Pentru solutionarea petiţiilor transmise, comisarii Gărzii Naţionale de Mediu Comisariatul Judeţean Constanţa au efectuat verificări pe platforma industrială Petromidia unde se desfăşurau în lucrări de revizie - curăţare instalaţii rafinare ca urmare a incidentului produs în data de 02.07.2021. 
 
„S-a constatat ca în timpul efectuării lucrărilor de reparaţii/revizie nu s-au luat  măsurile necesare pentru prevenirea poluării, iar pentru neconformitatile constatate s-a aplicat sancţiune contravenţională, conform prevederilor Legii 278/2013 privind emisiile industriale, art. 11, litera a în valoare de 100 000 lei.
 
În data de 2 iulie, la Petromidia a avut loc o explozie ce s-a soldat cu moartea a trei muncitori. Unul dintre ei a murit pe loc, iar ceilalţi doi au decedat în clinici din străinătate unde au fost transferaţi cu arsuri grave. 
 
Citeşte şi: 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările