Peste 100 de hectare de plajă vor fi pregătite pentru sezonul estival în Mamaia

Peste 100 de hectare de plajă vor fi pregătite pentru sezonul estival în Mamaia

Plajă Mamaia Nord foto: ABADL

Plajele, mare parte dintre ele extinse în ultimele luni, se întind pe o lungime de aproximativ 7 kilometri, de la Hotelul Sulina până la Arena Regia din zona Mamaia Nord-Năvodari.

Ştiri pe aceeaşi temă

Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral (ABADL) anunţă că turiştii şi constănţenii „se vor putea bucura în curând în Mamaia Nord de o plajă generoasă de aproximativ 110 hectare de plajă.”

70 de hectare dintre acestea sunt porţuni noi de plajă, la care se adaugă cea existentă în suprafaţăde 40 de hectare.

Lăţimea plajelor în Mamaia-Mamaia Nord este de minimum 100 de metri, pe o lungime de aproximativ 7 kilometri, de la Hotelul Sulina până la Arena Regia din Năvodari.

„Acestea sunt doar câteva din cifrele care descriu că ne apropiem de finalizarea primei zonei din cele 11, care fac parte din proiectul cu finanţare europeană "REDUCEREA EROZIUNII COSTIERE, FAZA II (2014-2020)”, transmite ABADL.

Specialiştii spun că este doar începutul celui mai mare proiect de reducere a eroziunii costiere de pe litoralul românesc, care va fi finalizat la sfârşitul anului 2023 prin lărgirea plajelor şi construcţia construcţiilor hidrotehnice – diguri.

Citeşte şi:

Ancheta care ar putea bloca proiectul de lărgire a plajelor româneşti. Descoperirea făcută de procurorii DNA

50 de hectare noi de plajă unde se poate sta pe cearşaf, disponibile pe Litoral din 1 mai

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările