Părintele Eugen Tănăsescu despre mişcarea #Metoo: „Pentru creştinele abuzate şi violate de extremiştii Orientului n-am văzut #metoo“

Părintele Eugen Tănăsescu despre mişcarea #Metoo: „Pentru creştinele abuzate şi violate de extremiştii Orientului n-am văzut #metoo“

Eugen Tănăsescu

Părintele Eugen Tănăsescu ia atitudine despre mişcarea #Metoo, prin care mai multe femei şi-au făcut curaj să facă publice cazurile de hărţuire sau agresiune sexuală ale căror victime au fost.

Ştiri pe aceeaşi temă

Eugen Tănăsescu a postat pe pagina personală de Facebook punctul său de vedere faţă de mişcarea #Metoo: 
„1.Susţin campania antihărţuire sexuală. "Să nu fii desfrânat" este tratamentul potrivit.
2. Rezonez cu Poliţia Română. Ţi s-a întâmplat, demască.
3. Compătimesc şi ofer empatia mea tuturor victimelor care au fost lovite de fenomen.
4. Detest ipocrizia celor care au tăcut ani de zile, n-au avut nici o reacţie, nu s-au plâns nici la poliţie, nici la procuror ci s-au complăcut pentru avantaje, practicând prostituţia pentru carieră. Iar acum, când s-a declanşat valul doar pentru un nene de la Hollywood (pentru creştinele abuzate şi violate de extremiştii Orientului n-am văzut #metoo) s-au găsit să "dezvăluie" (vă rog observaţi ghilimelele).
 
Concluzia mea: ca şi alte "campanii", se pare că doar problemele puternicilor planetei preocupă populaţia FB. În rest, faptul că cel mai prigonit grup social de pe planetă rămâne cel al creştinilor (75% din cazuri) nu e nici o campanie.
E firesc, până la urmă. Pentru cei ce ce vor fi veşnic vii, de ce să te îngrijorezi?“
 
Campania declanşată pe Twitter la Hollywood pentru a uni victimele hărţuirii sexuale a cuprins în numai câteva zile întreaga planetă. Hashtag-ul „Me Too“ („şi eu“ – n.r.) a apărut după ce numeroase femei celebre au recunoscut în ultimele zile că au fost hărţuite sexual sau chiar violate de producătorul american Harvey Weinstein.
 
Cea care a dat startul a fost actriţa Alyssa Milano. Tânăra a venit cu ideea ca toate femeile din social media care au trăit o experienţă de hărţuire sexuală sau abuz să-şi împărtăşească povestea printr-o postare însoţită de hastag-ul #metoo. A primit mii de răspunsuri din toată lumea. Milioane de femei îşi spun acum poveştile.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: