Marele Premiu al societăţii civile pentru anul 2017, acordat pentru îngrijirea copiilor bonavi de cancer

Marele Premiu al societăţii civile pentru anul 2017, acordat pentru îngrijirea copiilor bonavi de cancer

Copil bolnav de cancer, pacient la Spitalul Judeţean Constanţa Foto arhivă

O asociaţie din Constanţa a fost desemnată marea câştigătoare a Galei Societăţii Civile, care răsplăteşte cele mai active entităţi în implicarea socială.

Ştiri pe aceeaşi temă

Gala Societăţii Civile a avut loc luni, 12 iunie 2017, la Teatrul National din Bucureşti. Asociaţia Dăruieşte Aripi a primit trei premii în competiţia naţională cu proiectul de construcţie a Secţiei de Onco-hematologie şi Reumatologie Pediatrică din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa - Centrul Medical de Zi pentru Copii FOCUS.

„Ideea Centrului Medical Focus s-a născut din nevoia tot mai acută de a oferi copiilor bolnavi de cancer din judeţul Constanţa un loc prietenos unde să primească, pe lângă tratamentul aproape de casă, atât de important, şi suportul emoţional care să îi sprijine în luptă cu boală. Paradoxal, deşi judeţul Constanţa este unul din judeţele unde numărul copiilor diagnosticaţi cu cancer, depăşeşte media pe ţara, în tot sud-estul României, nu a existat până la apariţia centrului FOCUS, un loc care să servească acestui scop”, a declarat dr. Adriana Apostol, coordonatorul medical al centrului care va funcţiona la etajul al 8-lea al spitalului. 

 Realizarea acestui proiect, ce este în derulare, înseamnă: 

 •           Diagnostic precoce în cancer la copii – şansa mare de vindecare, respectiv supravieţuire;

 •           Spaţiu creat exclusiv pentru nevoile copiilor bolnavi: loc de joacă, cabinet de psihologie, saloane de tratament moderne şi sală recoltare analize;

 •           Tratament şi monitorizare activă, aproape de casă;

„Am fost onoraţi să primim premiile la Categoriile Sănătate şi Originalitate. Secţia de onco-hematologie şi reumatologie pediatrică de la Constanţa este o dovadă că iniţiativele responsabile şi partneneriatul cu profesionişti adevăraţi sunt premisele unui proiect care nu poate decât să izbândească. Iar Marele Premiu al Galei Societăţii Civile îl dedicam copiilor care vin zilnic la tratament şi monitorizare şi pentru care niciun efort nu este prea mare. Ei sunt adevăraţii învingători!“, a declarat Alina Vasea, fondatoarea Asociaţiei Dăruieşte Aripi.

Asociaţia Dăruieşte Aripi este o organizaţie non-profit, menită să susţină proiecte caritabile în domeniul medical, cu scopul de a aduce un real progres în tratamentul pacientilor din sistemul de stat românesc. Asociaţia îşi propune să sprijine copiii bolnavi aflaţi în dificultate din zona de Sud Est a României, prin implementarea unor proiecte în domeniul medical, pentru a îmbunătăţi sansele lor de vindecare şi de supravieţuire. 

Asociaţia Dăruieşte Aripi Constanţa a câştigat Marele Premiu al Galei Societăţii Civile 2011 Sursa ADA

Pe aceeaşi temă: 

FOTO Un copil este diagnosticat cu cancer la Constanţa în fiecare lună. Cel mai mic pacient are doar un an şi nouă luni

Secţia de Neonatologie a Spitalului Constanţa, renovată cu sprijinul Fundaţiei Vodafone

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: