Linie regulată de transport maritim pe ruta Turcia - Constanţa. Nava va face escală în fiecare săptămână

Linie regulată de transport maritim pe ruta Turcia - Constanţa. Nava va face escală în fiecare săptămână

Joi, soseşte în portul Constanţa nava ‚Sea Partner’, marcând deschiderea unei noi linii maritime ROPAX (transport camioane, automobile şi pasageri), care va opera pe ruta Karasu (Turcia) – Constanţa.

Ştiri pe aceeaşi temă

Nava va face escală în portul Constanţa, săptămânal, în fiecare zi de joi. ‚Sea Partner’ transportă 60 de unităţi, din care 5 autoutilitare noi cumpărate de administraţiile locale din România.
 
Linia de transport maritim se numeşte Sea Lines, agentul navei va fi LAM România şi nava va fi operată de Sea Container Services. 
 
Acest serviciu, care revine în portul Constanţa după o întrerupere de aproape 5 ani, îşi propune pe de o parte, scurtarea timpului de tranzit pentru mărfurile care circulă pe şosele între Turcia şi Europa Centrală şi de Est, iar pe de altă parte, oferirea unei alternative mai sigure şi mai ieftine de transport decât transportul rutier, pentru toţi şoferii care călătoresc între România şi Turcia.
 
CN Administraţia Porturilor Maritime consideră că acesta este doar primul pas în dezvoltarea transportului RO-RO în Marea Neagră şi îşi propune ca în cel mai scurt timp, portul Constanţa să fie legat cu astfel de servicii regulate şi cu alte porturi importante din Marea Neagră.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: