Constanţa: 28 Mai - Ziua Internaţională de Acţiune pentru Sănătatea Femeilor

Liga Femeilor Constanţa organizează în acest an o serie de acţiuni menite să atragă atenţia asupra zile internaţionale şi a istoricului ei. Tema chemării la acţiune „Sănătatea maternă şi accesul universal la sănătatea reproducerii - nu va fi uitat“.

Ştiri pe aceeaşi temă

Partenerul principal în organizarea activităţilor este Biblioteca Judeţeana IN Roman din Constanţa. Astfel, la 28 mai, între orele 10.00 - 11.00, voluntari ai Ligii Femeilor şi ai organizaţiilor partenere - Colegiul Naţional Economic Carol, World Vision România - Biroul Zonal Constanţa, Crucea Roşie, Liga Femeilor Musulmane vor împărţi materiale informative legate de Obietivele de Dezvoltare ale Mileniului şi de sănătatea femeilor, în faţa City Park Mall.

În aceeiaşi zi, la Colegiul Naţional Economic Carol din Constanţa, la orele de biologie, vor fi prezentate elevilor Obiectivele Mileniului şi probleme legate de planificarea familiala şi contraceptive, în contextul în care o tânără de 15 ani a murit în urma unui avort efectuat la Spitalul de Urgenţă Constanţa.

La 30 mai, ora 14.00, va avea loc o sesiune de informare pentru  femeile şi adolescentele din comuna Cogealac, la Centrul Comunitar World Vision din comună.

Seria de activităţi va culmina prin organizarea, la 3 iunie, la Biblioteca Judeţenă IN Roman, două evenimente: o masă rotundă şi o conferinţă de presă pe tema „Oiectivele de Dezvoltare ale Mileniului“.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: