Câştigătorii Maratonului Nisipului 2017: Liviu Croitoru şi Nicoleta Ciortan. Bunici şi nepoţi au alergat pentru salvarea copiilor născuţi prematur

Câştigătorii Maratonului Nisipului 2017: Liviu Croitoru şi Nicoleta Ciortan. Bunici şi nepoţi au alergat pentru salvarea copiilor născuţi prematur

Câştigătorii competiţiei FOTO organizatori Maratonul Nisipului

Staţiunea Mamaia a adunat duminică, 26 martie 2017, peste 1.200 de atleţi amatori şi profesionişti şi alte câteva sute de susţinători la Maratonul Nisipului. Marii câştigători ai cursei de 42 de kilometri au fost Liviu Croitoru şi Nicoleta Ciortan.

Ştiri pe aceeaşi temă

Proiectul internaţional “Maratonul Nisipului”, ajuns la a patra ediţie, reprezintă şi o metodă inedită de promovare a litoralului românesc la nivel internaţional, staţiunea Mamaia devenind deja de ani buni o atracţie turistică pentru iubitorii de sport din peste 30 de ţări.
 
Evenimentul sportiv, care a cuprins trei probe competitive (42, 21 şi 10 kilometri) şi o cursă de 1km adresată copiilor şi părinţilor, a fost organizat de Asociaţia Sportivă “SanaSport” şi Radio Constanţa, în parteneriat cu Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret Constanţa, Primăria Constanţa şi Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral. 
 
Câştigători - Cursa de 10 kilometri
La categoria băieţi, cursa de 10 km a fost câştigată de Mihail Bizniuc, care a înregistrat un timp excelent: 33 de minute şi 48 de secunde. Locul secund a fost ocupat de Mihai Cochior (care a trecut linia de finish după doar 18 secunde faţă de câştigător), iar locul al treilea de Emanuel Trandafir. În cadrul cursei de 10 kilometri fete, constănţeanca Antoanela Felicia Manac a păşit pe prima treaptă a podiumului, cu un timp de 44 de minute şi 31 de secunde, locul II a fost obţinut de Ana Maria Muscă, iar locul III, de Denisa Ştirbulescu.
 
Câştigători – Cursa de Semimaraton (21 km)
Semimaratonul, a doua probă din cadrul evenimentului, a fost câştigat, la categoria băieţi, de Maxim Răileanu, care a înregistrat un timp de o oră, 10 minute şi 50 de secunde, locul II a fost ocupat de Cătălin Atănăsoaei, iar locul al treilea, de Nicolae Bălan. La categoria fete, cursa a fost câştigată detaşat de Maria Magdalena Velişcu, care a încheiat cursa într-o ora, 36 de minute şi 6 secunde, Antonia Maris s-a clasat pe locul al doilea, iar Ilinca Maria Tempeanu a completat podiumul.
 
Câştigători – Cursa de Maraton (42 km)
Maratonul a fost cea mai mare provocare pentru participanţi. Primul, la categoria băieţi, a trecut linia de finish Liviu Croitoru, după 2 ore, 45 de minute şi 17 secunde. Pe locul II s-a situat Cristian Hanganut, iar Ştefan Sălăgean a terminat cursa pe locul III. La categoria fete, maratonul a fost câştigat, şi în acest an, de Nicoleta Ciortan, care a terminat cursa în 3 ore 21 de minute şi 42, locul secund – Mariana Nenu, locul al treilea – Ionela Muscalu.
 
Câştigătorii de la cele trei probe competitive au primit premii substanţiale în bani şi produse. Valoarea totală a premiilor a ajuns la 26.600 de lei.
 
Au alergat pentru salvarea copiilor născuţi prematur
 
De asemenea, cursa “Family Run” s-a bucurat de un interes deosebit din partea familiilor prezente. Astfel, peste 400 de copii, însoţiţi de părinţi sau bunici, au alergat aproximativ un kilometru pe faleza din staţiunea Mamaia. Cel mai tânăr participant s-a născut abia acum o lună, iar cel mai mic alergător la “Family Run” are vârsta de doar 1 an.  
Primii cinci clasaţi la acest cross sunt: familia Marin Constantin (locul 1), familia Popa Dan (locul 2), familia Szoke Bela (locul 3), familia Zegra Radu (locul 4), familia Rotaru Ana (locul 5). Aceste echipe au primit diplome, cupe şi premii în produse. Fondurile strânse în cadrul crosului “Family Run” vor fi direcţionate pentru reconstrucţia şi modernizarea Secţiei de Terapie Intensivă Nou Născuţi şi a Compartimentului de Prematuri din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Constanţa, prin proiectul social iniţiat de Asociaţia “Dăruieşte Aripi”.
 
Ediţia următoare: 25 martie 2018
 
“A fost o atmosferă extraordinară pe plaja din staţiunea Mamaia, chiar dacă mai este destul până la debutul sezonului estival. S-au depăşit toate recordurile de participare, au fost peste 1.200 de persoane care s-au bucurat de alergarea pe nisip. Am văzut foarte multe râsete, multă bucurie, mult entuziasm, chiar dacă vorbim de participanţii de la cei 42 de km sau de copiii care au alergat 1 km. Până la urmă, sportul trebuie să reprezinte un mijloc de socializare, de destindere, de manifestare a bucuriei.
 
Obiectivul nostru general a fost atins: am adus staţiunea Mamaia acolo unde îi este locul: pe harta internaţională a evenimentelor sportive şi acolo o să rămână mulţi ani de acum încolo. Participarea internaţională a fost neaşteptat de mare, ceea ce este un semn bun nu doar pentru viitoarele ediţii ale Maratonului Nisipului, ci mai ales pentru turismul nostru estival. Ediţia a V-a a evenimentului este programată pe data de 25 martie 2018”, declară Daniel Antonaru, preşedintele Asociaţiei Sportive “Sanasport”, organizator al evenimentului internaţional Maratonul Nisipului.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: