Armata Română se confruntă cu ştirile false. „Cum pot fi atât de iresponsabili cei care au făcut această postare?”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: MApN
FOTO: MApN

Militarii români se întrebă cum pot fi atât de iresponsabili cei care au promovat o astfel de postare şi nu înţeleg scopul acesteia.

O ştire falsă despre moartea unor militari români în Afganistan, postată în urmă cu două zile în urmă pe o pagină de Facebook care dă impresia că ar aparţine Armatei Române, a stârnit indignarea militarilor.

„Ne-am confruntat cu o ştire falsă, al cărei conţinut a depăşit puterea noastră de înţelegere! De aceea, vrem să v-o prezentăm şi dumneavoastră! Este o lecţie din care credem că avem cu toţii de învăţat!

Pe o pagină neverificată de Facebook şi neasumată, care are denumirea ”𝑨𝒓𝒎𝒂𝒕𝒂 𝑹𝒐𝒎𝒂̂𝒏𝒂̆, 𝒎𝒆𝒎𝒃𝒓𝒂̆ 𝑵𝑨𝑻𝑶” a fost publicată ştirea: Ministerul Afacerilor Externe şi Ministerul Apărării Naţionale (MApN) au transmis, luni, condoleanţe familiilor celor doi militari români care au murit, duminică noapte, în Afganistan.

La două ore de la publicare, postarea a avut aproape 100 de reacţii, 24 de comentarii şi 14 distribuiri... Induşi în eroare de ştirea falsă, prietenii paginii, în comentariile lor, îşi exprimau compasiunea faţă de militarii decedaţi şi transmiteau condoleanţe familiilor acestora”, au postat militarii români pe pagina oficială de Facebook a Ministerului Apărării Naţionale.

Conform informaţiilor oficiale, ştirea falsă foloseşte o fotografie veche de pe site-ul MApN, de la tragicul incident din 7 mai 2016, în care şi-au pierdut viaţa doi Eroi ai României, slt (pm) Iulian Dumitrescu şi slt (pm) Adrian Vizireanu!

„Ne întrebăm cum pot fi atât de iresponsabili cei care au făcut această postare? Şi îi întrebăm: Nu vă gândiţi că militarii noştri care ne reprezintă în teatrele de operaţii au familii acasă, părinţi, soţii, copii... De ce vă jucaţi cu sentimentele lor? Nu înţelegem care este scopul acestei postări!”, adaugă reprezentanţii MApN.

Pagina pe care a fost postată ştirea falsă nu are nicio legătură cu Armata României, de aceea a fost solicitată ştergerea respectivei postări şi schimbarea denumirii paginii, însă ambele solicitări au rămas fără răspuns deocamdată.

Ministerul Apărării Naţionale le recomandă utilizatorilor reţelelor sociale să fie atenţi la ce pagini accesează şi la conţinutul acestora, pentru a nu fii victime ale fenomenului de „fake-news”.

Pe aceeaşi temă:

Sea Shield 19, cel mai mare exerciţiu NATO din Marea Neagră. România este gazdă pentru 20 nave de război

Începe cel mai mare exerciţiu naval în Marea Neagră. Participă peste 2.000 de militari din şase ţări şi 20 de nave de luptă


 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite