VIDEO Uimitoarea pădure plutitoare dintr-o epavă: poate fi admirată într-un golf din Sydney

VIDEO Uimitoarea pădure plutitoare dintr-o epavă: poate fi admirată într-un golf din Sydney

Epava numită Pădurea plutitoare  FOTO Steve Dorman/mymodernmet.com

Turiştii care vizitează oraşul Sydney din Australia şi se opresc în Golful Homebush au parte de o privelişte surprinzătoare: un vapor, trecut de 100 de ani, adăposteşte în pântecele sale o adevărată oază verde.

Unul dintre scheletele metalice părăsite într-un golf de lângă Sydney adăposteşte o adevărată pădure care pluteşte. Uimitorul spectacol al naturii a fost botezat de privitori drept „Pădurea plutitoare“ şi aduce un strop de viaţă în zona golfului, care e un cimitir de vapoare, scrie mymodernmet.com.

Scheletul metalic depăşeşte 100 de ani şi odinioară avea odinioară un aspect maiestuos. În vremurile de altădată se numea The SS Ayrfield, a fost construită în Marea Britanie şi lansată la apă în 1911. Un an mai târziu a fost adusă şi înregistrată la Sydney drept vas carbonifer. Mai târziu, în Al II-lea Război Mondial, căra provizii pentru trupele americane staţionate în Pacific. 

Pădurea plutitoare FOTO Louise Evangelique/mymodernmet.com

În 1972 a fost retrasă din uz şi trimisă în Golful Homebush, care deservea drept cimitir de nave. Vasul nu a mai fost dezmembrat cum era iniţial planul, iar prin 2008-2010 a avut loc o acţiune de curăţare a zonei de poluare, mai ales că în zona golfului se afla o fabrică de cărămizi, potrivit thisiscolossal.com.

Epava de lângă Sydney, cu o pădure în pântece FOTO Bruce Hood/thisiscolossal.com

Însă, niciuna din navele golfului nu are copaci de magrove şi un mic ecosistem asemeni celui de pe Ayrfield, privelişte ce atrage mii de turişti, inclusiv fotografi ce au imortalizat pădurea plutitoare în o sumedenie de imagini. 

Mai puteţi citi:

VIDEO Imagine din China ruptă din cărţile SF. Minunăţia roşie şi ondulată pe care păşesc oamenii deasupra apei

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările