VIDEO Cele mai periculoase locuri de divertisment. Vulcanul activ la modă printre surferi, podul suspendat şi spaţiul în care pare că te vei zdrobi de stânci

VIDEO Cele mai periculoase locuri de divertisment. Vulcanul activ la modă printre surferi, podul suspendat şi spaţiul în care pare că te vei zdrobi de stânci

Curajoşii care se aventurează pe „podul terorii” uită uneori că sunt asiguraţi FOTO erbaru.net.

Poduri de sticlă sau cu spaţii goale suspendate la zeci de metri altitudine, surfing pe un vulcan activ sau plonjoane în gol, de la zeci de metri, în Marele Canion. Acestea sunt doar câteva forme de divertisment rezervate exclusiv amatorilor de senzaţii tari.

Washeng Ordovician Chongqing Theme Park este unul dintre marile parcuri de distracţie din China, unde anual vin sute de mii de turişti. Unul dintre punctele de atracţie îl reprezintă podul suspendat, care este rezervat numai celor cu nervi tari. O experienţă de acest gen nu durează foarte mult, însă este foarte intensă, dau asigurări proprietarii parcului.
 
Bineînţeles că temerarii trebuie să se protejeze cu o coardă care îi salvează dacă se întâmplă să calce în gol printre grinzile amplasate în unele locuri chiar şi la distanţe de un metru.
 
 
Tot aici se află şi podul de sticlă care se „sparge” sub paşii celor care îndrăznesc să-l parcurgă. Lung de 70 de metri şi situat la 123 de metri deasupra solului, podul lasă doar impresia că se crapă şi că urmează din clipă în clipă să se pulverizeze, dar iluzia dă cu adevărat frisoane oricui.
 
 
 

„Parcul terorii”

 
În Colorado, Statele Unite ale Americii, se află Terror Dactyl, un parc de distracţii aparte al cărui nume spune totul despre forma de divertisment pe care o oferă.
 
 
Aici, turiştii plonjează în gol zeci de metri, iar fiecare picaj le lasă impresia că va fi şi ultimul şi că se vor zdrobi de stâncile uriaşe ale canionului. Nu este însă deloc aşa,  iar această formă de distracţie dă dependenţă, astfel că de cele mai multe ori cei care o experimentează măcar o dată vor reveni aici.
 

Surfing pe vulcan

 
Surfingul este din ce în ce mai popular pe mările şi oceanele Terrei, dar cine s-ar fi gândit că într-o zi acestea vor fi înlocuite de vulcani? Este cazul amatorilor de surving care îşi dau întâlnire în Nicaragua, la vulcanul activ Cerro Negro.
 
 
Grupuri şi grupuleţe, turiştii urcă pe versanţii muntelui şi apoi îşi dau drumul la vale, pe plăci speciale, cu o viteză ameţitoare. Accidentele sunt mai rare decât s-ar putea crede, iar uneori plăcile de surf sunt folosite şi pe post de sănii, chiar dacă cenuşa neagră de pe vulcan nu aduce absolut deloc a pârtie de zăpadă.
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: