VIDEO Cele mai frumoase goluri care i-a face invidioşi şi pe Messi sau Ronaldo, marcate de cele mai bune fotbaliste ale lumii

VIDEO Cele mai frumoase goluri care i-a face invidioşi şi pe Messi sau Ronaldo, marcate de cele mai bune fotbaliste ale lumii

Marta a marcat de-a lungul timpului goluri importante pentru naţionala Braziliei. FOTO:  frenchyfatim.com

Fotbalul feminin ia avânt în Statele Unite şi în vestul Europei, iar audienţele sunt tot mai mari. Chiar dacă încă nu rivalizează cu fotbalul jucat de bărbaţi, fotbalul feminin arată că are un potenţial mult timp subestimat.

Un top al celor mai frumoase goluri reuşite de fotbaliste încântă privirea şi probabil că i-ar face pe mulţi jucători să roşească la gândul că nu îşi pot trece în cont astfel de reuşite. 
 
Canalul youtube MaxFootball a realizat un top al celor mai frumoase 20 de goluri din fotbalul feminin. Clipul a fost vizionat de aproape două milioane şi jumătate, cei mai mulţi dintre ei arătându-se impresionaţi de ceea ce au văzut. De remarcat, pe lângă frumuseţea golurilor, şi tribunele arhipline, populate de zeci de mii de spectatori, în timp ce în România, în Liga 1, cele mai multe echipe strâng doar câteva sute de oameni la un meci.
 
 
Spectacolul este deschis de Bárbara Latorre, fotbalista Barcelonei, care ocupă locul 20 cu un gol  care îi demonstrează calităţile de atacantă. Lattore porneşte cu balonul din jumătatea adversă, iar după un slalom printre adversare marchează imparabil, din interiorul careului, reuşind un gol asemănător cu cel marcat de Maradona împotriva Angliei, la Mondialul mexican din 1986.
 
Un loc mai sus este frumoasa Alex Morgan, fotbalista formaţiei franceze Lyon cu care a câştigat tot ce era de câştigat la nivel de club. Alex, care are în palmares şi aurul olimpic şi pe cel mondial cu naţionala SUA. Alex Morgan şi Bárbara Latorre s-au întâlnit în finala feminină UEFA Champions League, unde Lyon s-a distrat cu Barcelona (4-1). 
 
Următoarele locuri în acest top sunt ocupate, în ordine, de Lisa de Vanna, Ri Un Suk, Tessa Wullaert, Sakaguki, Johansson,  Stephanie Roche, Amandine Henry, din nou Alex Morgan, Laura Basset, Lieke Martens, Daniuska Rodriguez, Sawa, Deyna Castellanos, Olivia Jimenez şi Marta.
 
„Bătălia” pentru primul loc s-a dat între Lloyd, aceeaşi Marta şi japoneza Yokoyama. Pe ultima treaptă a podiumului s-a clasat Carla Lloyd, cea care a fost declarată cea mai bună fotbalistă a lumii. Internaţionala americană a pătruns în top 3 cu un gol fantastic, înscris exact de la mijlocul terenului. Pe locul secund s-a clasat starul Braziliei, Marta Vieira da Silva, cunoscută mai simplu ca Marta. Fotbalista din Ţara Cafelei a impresionat cu un gol venit după o acţiune individuală, în care şi-a depăşit toate adversarele, iar apoi a driblat portarul şi a trimis în plasă. 
 
Pe primul loc este Kumi Yokoyama, fotbalista de 25 de ani responsabilă cu golurile pentru naţionala Japoniei. Yokoyama a înscris tot după o acţiune pe cont propriu, în care şi-a umilit toate adversarele ieşite în cale, după care a marcat cu un şut bine plasat, la firul ierbii, trimis impecabil la colţul scurt.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: