Un chirurg român scandalizează în Anglia. Le-a spus pacienţilor să ia „poziţia George Michael“

Un chirurg român scandalizează în Anglia. Le-a spus pacienţilor să ia „poziţia George Michael“

FOTO DailyMail

Ştefan Gheorghiu (59 de ani), un chirurg român originar din Cluj, a fost suspendat pentru 9 luni de la Spitalul Scarborough, Anglia, pentru comportament şi limbaj nepotrivit. Acesta le-a spus pacienţilor să ia „poziţia George Michael“ pentru examinări medicale şi a adresat injurii asistentelor, potrivit prezei britanice. El nu şi-a pierdut dreptul de a profesa. Momentan lucrează la un spital din Doncaster, Anglia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Presa bitanică (DailyMail, BBC) scrie că un chirurg român, originar din Cluj, le-ar fi spus pacienţilor să ia „poziţia lui George Michael“ pentru examinări medicale amănunţite şi a adresat injurii asistentelor. Acesta îşi poate păstra slujba după ce invectivele sale au fost catalogate drept „diferenţe culturale“. Pe numele lui Şerban Gheorghiu (59 de ani), care a şocat personalul medical şi pacienţii prin limbajul său, s-au depus numeroase plângeri între octombrie 2015 şi august 2017.

Şerban Gheorghiu a şocat personalul medical cu glumele sale nepotrivite - „crude“, le califică jurnaliştii de la DailyMail – precum cea în care le spunea pacienţilor să ia poziţia lui „George Michael“ pentru toate cele patru examene endoscopice amănunţite; ar fi întrebat o soră medicală dacă a făcut vreodată sex dur; unui asistent medical i-ar fi zis că-l va lua în Thailanda unde ar „rupe pelvisurile“ femeilor de acolo care sunt „foarte mici şi foarte fragile“.

Incidentele s-au petrecut în intervalul octombrie 2015- august 2017, când Gheorghiu lucra în calitate de chirurg şi trata pacienţi cu cancer şi cu tulburări intestinale. A fost avertizat de mai multe ori de Consiliul General al Medicilor din Anglia.

Atitudinea sa l-a dus şi în faţa instanţei, mai arată presa britanică. La Tribunalul Medical din Manchester, chirurgul român ar fi fost găsit vinovat de comportament inadecvat. Colegii acestuia au afirmat că aceasta s-ar datora şi din pricina faptului că engleza este a doua sa limbă. Gheorghiu este originar din Cluj, România, şi s-a mutat în Marea Britanie în 1992, spune Daily Mail. Tribunalul l-a suspendat pentru 9 luni de la spitalul unde lucra. Instanţa preciza că limbajul şi comportamentul doctorului Gheorghiu - cum ar fi solicitarea pacienţilor de a „asuma poziţia lui George Michael“ -  au fost nerespectuoase şi au lezat demnitatea pacienţilor, arată jurnaliştii britanici.

Momentan, românul lucrează la un spital din Doncaster, unde a tratat deja 13 pacienţi şi nu au mai fost raportate incidente.

Un lider al medicilor englezi, Nathan Moxon, afirma, pentru DailyMail, că „există dovezi pozitive despre comportamentul său recent, care indică faptul că unele remedii au avut deja loc şi că comportamentul său s-a schimbat în ultimele luni“. Acesta mai preciza că Tribunalul a susţinut că „niciodată nu a existat nicio plângere cu privire la abilităţile clinice şi etica muncii lui doctorului Gheorghiu“.

Mai puteţi citi:

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările