Terapie prin artă în spitalele din Cluj. Tinerii care-i ajută pe bolnavi să uite de boală

Terapie prin artă în spitalele din Cluj. Tinerii care-i ajută pe bolnavi să uite de boală

Imagine de la ediţiie anterioare ale proiectului Terapie prin Artă  FOTo: Create.Act.Enjoy

De luni, 11 iunie, debutează o nouă ediţie a proiectului ”Terapie prin Artă” al Asociaţiei Create.Act.Enjoy prin care vor avea loc activităţi creative care îi vor ajuta, preţ de câteva clipe, pe pacienţii din patru spitaluri clujene, să uite de suferinţa lor. Proiectul a ajuns la a şasea ediţie şi e cea mai mare şi complexă acţiune de până acum.

Ştiri pe aceeaşi temă

Terapie prin Artă by Create.Act.Enjoy îşi propune mereu să fie un proiect care creşte, generează schimbare şi aduce inovaţie. Ediţia din 2018 demonstrează toate aceste aspiraţii. Alături de prietenii din asociaţia şi comunitatea Beard Brothers vom reabilita curtea interioară a Spitalului de Recuperare şi îi vom îmbunătăţi aspectul. Tot din dorinţa de a-i inspira pe pacienţi să se relaxeze şi să-şi stimuleze gândurile pozitive, îi vom invita să călătorească direct din spital în vacanţe mult-visate cu ajutorul VR-ului. Realitatea virtuală (VR) e cea mai nouă componentă a atelierelor creative, alături de teatru, improvizaţie, scriere creativă, colaj, creare de obiecte decorative, pictură sau muzică“, spun reprezentanţii asociaţiei Create.Act.Enjoy.

A şasea ediţie a proiectului începe azi, 11 iunie, şi se va desfăşura pe parcursul a şase săptămâni, până pe 19 iulie. Potrivit organizatorilor, ediţie de acum va fi cea mai mare şi cea mai complexă de până acum. Va avea şi o echipă extinsă de actori, regizori, traineri, fotografi şi videografi pentru momentele artistice şi atelierele desfăşurate în fiecare spital, expoziţii foto permanente şi două instalaţii multi-media, concerte muzicale în curtea spitalelor şi un spectacol de magie la Spitalul pentru Copii.

Activităţi creative şi recreative se vor derula pentru pacienţii, aparţinătorii şi personalul medical de la Spitalul Clinic de Recuperare, Spitalul Militar de Urgenţă „Dr. Constantin Papilian”, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii şi Institutul Regional de Gastroenterologie şi Hepatologie „Dr. Octavian Fodor”. 

Pe lângă invitaţia de a cânta împreună la atelierul muzical, pacienţii vor avea parte şi de concerte în aer liber, în curtea spitalelor. Vor concerta pianistul Cadmiel Boţac şi trupa Infusion. Cadmiel, apreciat încă de la 6 ani pentru talentul său, este un artist multi-premiat internaţional şi prezentat recent la emisiunea „Românii au talent”. Trupa Infusion are deja un palmares de trei ani în care a bucurat publicul din Cluj cu infuzia lor de stiluri muzicale, de la jazz, blues, soul şi pop, la gypsy şi vechi romanţe româneşti – infuzie de la care le vine şi numele, dat de un spectator atent“, mai precizează reprezentanţii asociaţiei clujene.

Proiectul Terapie prin Artă a început în 2012 din convingerea celor din Asociaţia Create.Act.Enjoy că rolul artistului e să aducă bucurie, creativitate şi speranţă în comunitate. A şasea ediţie a proiectului este realizată cu sprijinul Administraţiei Fondului Cultural Naţional, al Primăriei şi Consiliului Local Cluj-Napoca, al Consiliului Judeţean Cluj, susţinut de TEDxEroilor Award.

Mai puteţi citi:

Cadouri şi zâmbete pentru bolnavi, asistente şi medici din două spitale clujene. Gestul le aparţine unor tineri artişti din Cluj

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările