„Schimbarea la faţă“ a Clujului costă două milioane de euro: 101 clădiri din centrul istoric vor fi refaţadizate

„Schimbarea la faţă“ a Clujului costă două milioane de euro: 101 clădiri din centrul istoric vor fi refaţadizate

Primarul Emil Boc a susţinut că proprietarii care nu efectuează lucrările vor fi amendaţi. FOTO: Adevărul

Primăria va achita costurile lucrărilor, urmând ca în termen de 10 ani proprietarii să returneaze 80% din valoare, 20% din suma fiind acoperită din bugetul municipalităţii. Primăria inenţionează să demareze lucrările din vara aceasta.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Primaria Cluj-Napoca va lansa in dezbatere publica un proiect privind refatadizarea cladirilor din centrul municipiului. “Propun un proiect de refatadizare a cladirilor din zona centrala a municipiului Cluj-Napoca, in care Primaria ofera un sprijin in procent de 20%, iar proprietarii au obligatia sa vina cu restul de 80%. Proprietarii care nu vor efectua aceste lucrari vor fi amendati. Daca proprietarii intra in parteneriat cu Primaria, noi platim costul integral al lucrarilor, iar in termen de 10 ani de zile acestia returneaza 80% din valoarea lucrarilor”, a explicat primarul Emil Boc. Astfel, in perioada 2013 - 2014, vor fi refatadizate 101 cladiri de pe Bd. Eroilor, Piata Unirii, Napoca, Avram Iancu, Petru Maior si strada Memorandumului, unde estimam un cost al lucrarilor de 2 milioane de euro. In perioada 2015 – 2016 vor fi refatadizate 399 de cladiri, iar in perioada 2016 - 2018, 456 de cladiri vor fi renovate.
 
Consulatare publică 
 
Echipa Primariei va inventaria cladirile care trebuie refatadizate, pornind de la cele mai degradate. Proprietarii vor fi notificati, iar timp de un an acestia vor putea sa se puna de comun acord pentru demararea lucrarilor.
Primăria Cluj-Napoca va iniţia, joi, o consultare publică privind proiectul de refaţadizare şi reabilitare a clădirilor, urmând ca după 10 zile, în cazul în care nu se depune vreo cerere de organizare a unei dezbateri publice, proiectul să fie supus aprobării Consiliului Local. Boc a estimat că în luna iulie cel târziu,proiectul de refaţadizare şi reabilitare a clădirilor din centrul municipiului ar urma să fie aprobat.
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: