UPDATE VIDEO Protest la Cluj: „Dăncilă, nu uita, azi îţi vrem demisia!“, „PSD, ciuma roşie“

UPDATE VIDEO Protest la Cluj: „Dăncilă, nu uita, azi îţi vrem demisia!“, „PSD, ciuma roşie“

Protestatarii au trecut prin faţa Pieţei Unirii, ocupată de evenimentul „Colour run”. FOTOGRAFII Remus Florescu

Circa 500 de clujenii au ieşit în stradă sâmbătă seara pentru a protesta faţă de acţiunile anti-democratice ale Guvernului PSD-ALDE.  Evenimentul a început în faţa Prefecturii, iar apoi oamenii au pornit în marş prin centrul oraşului.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE ORA 20.30 Protestul a luat sfârşit.
 
UPDATE ORA 20.00 Oamenii scandează „PSD, ciuma roşie” în faţa sediului PSD Cluj. S-a hotărât ca joi dimineaţa să se mai organizeze un protest în faţa sediului PSD. Oamenii vor, de asemenea, să înmâneze o petiţie la Prefectură.   
 
UPDATE ORA 19.50 Participanţii la protest scandează "PSD, ciuma roşie". În zona Pieţei Unirii, se aflau sute de clujeni care au participat la evenimentul „Colour run”. „Haideţi cu noi!”, au strigat protestatarii şi s-au oprit în faţa sediului PSD de pe Bulevardul Eroilor.  
 
UPDATE ORA 19.35 Se scandează: "Justiţie, nu corupţie!". Numărul protestatarilor a trecut de 500. S-a făcut o oprire la la Casa de Cultură a Studenţilor şi apoi s-a pornit spre Piaţa Unirii. 
 
UPDATE ORA 19.13 Aproximativ 500 de persoane se îndreaptă în marş de la Prefectură spre Primăria Cluj-Napoca.

 
UPDATE ORA 18.53 Peste 200 de persoane se află la această oră în stradă în Cluj la protest. Se scandează: "Dăncilă, nu uita, azi îţi vrem demisia!". De asemenea, se mai scandează: "Jos, penalii!", "Bucureşti, nu uita, Clujul e de partea ta!", "Liviu Dragnea, nu uita, aşteptăm demisia", "Liviu Dragnea, nu uita, DNA-i pe urma ta!".
 
 
ŞTIREA INIŢIALĂ:
 
„În 12 Mai, Clujul va fi din nou alături de Capitală şi de celelalte oraşe din ţară pentru a ne apară împreună şansele unui Viitor civilizat şi european! 
 
Drumul spre democraţie a fost lung şi suntem conştienţi de efortul care a stat în spatele fiecărui pas făcut înainte de România pentru a deveni un stat de drept. Ne preţuim drepturile şi libertăţile, domnia legii şi independenţa Justiţiei. Nu ne vom mai întoarce niciodată în Trecut!”, se arată pe pagina de Facebook a organizatorilor. 
 
Clujenii protestează: "Justiţie, nu corupţie!"

 
„De la preluarea guvernării, coaliţia PSD-ALDE nu şi-a respectat promisiunile făcute în campania electorală, ci a avut două priorităţi: să îşi salveze de închisoare VIP-urile cu dosare penale şi să instaureze în România un regim în care forţa legii şi democraţia sunt strivite de forţa instituţiilor politice. Metodele şi acţiunile PSD-ALDE au ca efect îndepărtarea României de standardele europene şi democratice şi aruncarea ei în liga regimurilor autocratice, în care domnesc interesele şi bunul-plac al celor care au acces la butoanele politice, iar societatea este lipsită de şansa de a sancţiona derapajele acestora”, susţin organizatorii. 
 

 

„Suntem generaţia care a avut şansa să vadă cu adevărat ce înseamnă democraţia”

 
„Suntem generaţia care a avut şansa să vadă cu adevărat ce înseamnă democraţia şi valorile europene. Suntem generaţia care le preţuim şi nu vom renunţa la ele, doar pentru că stau în calea salvării de dosare penale a unor lideri politici precum Liviu Dragnea sau Călin Popescu-Tăriceanu!”, mai susţin organizatorii de la #coruptiaucide.
 
 

De ce se protestează

 
Organizatorii fac un bilanţ al acţiunilor antidemocratice ale PSD-ALDE:
 
- Tentativele continue de resuscitare a OUG 13 prin Legile Justiţiei şi modificarea Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală
- Încercarea de a schimba în mod nejustificat conducerea Parchetului General şi pe cea a Direcţiei Naţionale Anticorupţie
- Reprimarea dreptului la protest, prin amenzi abuzive şi acţiuni în forţă ale Jandarmeriei
- Schimbarea legilor cu dispreţ faţă de procedurile parlamentare fireşti şi faţă de consultarea publică
- Strategia PSD de sprijinire a iniţativei CpF de modificare a Constituţiei şi restrângere a drepturilor unor minorităţi e o altă tentativă de a ne îndepărta de liberalism şi europenism. Şi de distragere a atenţiei de la probleme sociale serioase sau de la încercările de subordonare a instituţiilor. 
- Denigrarea instituţiilor europene, a ambasadelor străine şi a reprezentanţilor României la Bruxelles care se opun abuzurilor PSD
- Proiecte precum Legea defăimării, menite să anuleze libertatea de exprimare
- Cauţionarea televiziunilor care fac propagandă anti-justiţie şi calomniază pe cei care protestează împotriva abuzurilor PSD şi intoxicarea cu bună ştiinţă a populaţiei cu mesaje anti-europene
- Sabotarea surselor de finanţare a ONG-urilor prin noul Cod fiscal.
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările