Primul alpinist român orb care a cucerit vârful Kilimanjaro. „Este o realizare pe care mulţi o considerăm imposibilă“

Primul alpinist român orb care a cucerit vârful Kilimanjaro. „Este o realizare pe care mulţi o considerăm imposibilă“

Alex a ajuns la 5.895 de metri înălţime cu steagul României. FOTO: Facebook / Alpinistul cu ochii albi

Alex Benchea, un tânăr nevăzător din Cluj, a reuşit duminică, 15 decembrie, să ajungă în vârful celui mai înalt munte ale Africii, Kilimanjaro.

Ştiri pe aceeaşi temă

Alex şi-a împlinit un vis, alături de alpinistul Cosmin Andron, care l-a însoţit în temerara sa acţiune. Legitimat la Clubul Climb Again, în Capitală, tânărul clujean avea în plan de mai mult timp să esacaladeze vârful Kilimanjaro, însă avea nevoie pentru asta de bani şi de un însoţitor.

A strâns banii prin diverse donaţii publice, apoi şi-a convins prietenul îl însoţească pe „plafonul Africii”. Cei doi au plecat din Bucureşti pe 10 decembrie, iar cinci zile mai târziu Alex reuşea să ajungă la destinaţie şi să urce până în vârful impunătorului munte.

„E foarte fain aici. Nu mă las până nu duc steagul pe vârf”, a spus tânărul, înainte să-şi înceapă ascensiunea finală. Şi s-a ţinut de cuvânt. 

Anunţul reuşitei a fost făcut de ghidul său, Cosmin Andron. „Ieri, la ora 7.10, Alex a ajuns pe vârf”, a scris Andron

.

„Alex este un alpinist adevărat, un atlet care are caracteristicile necesare alpinismului la altitudine şi a fost o plăcere şi o onoare să fiu ghidul unui tânăr român total nevăzător. Este o realizare pe care mulţi dintre noi o considerăm imposibilă, dar Alex este printre acei oameni care visează la realitate şi face orice pentru a-şi împlini visele”, a spus alpinistul Cosmin Andron.

Alex Benchea şi Cosmin Andron vor ateriza, în această seară, la ora 20.10 pe Aeroportul Internaţional Otopeni. Aici vor fi aşteptaţi de sportivii lotului Naţional de Paraclimbing.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările