Primarul Clujului, Emil  Boc: Preşedintele PDL nu trebuie să fie şi candidatul la Preşedinţia României

Primarul Clujului, Emil  Boc: Preşedintele PDL nu
trebuie să fie şi candidatul la Preşedinţia României

Emil Boc, primarul Clujului  FOTO: Facebook

Fostul preşedinte al PDL, totodată şi fost premier al României, primarul Clujului, Emil Boc, susţine că viitorul lider al partidului nu trebuie să fie neapărat şi candidatul democrat-liberalilor la alegerile prezidenţiale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primarul Clujului, Emil Boc, a declarat miercuri, 13 februarie, în cadrul unei conferinţe de presă, că nu va candida la nicio funcţie de conducere în PDL şi e convins că partidul are nevoie de o nouă conducere.

„Numai de bine, ce să vă spun despre politică? Partidul are nevoie de o nouă conducere legitimă după alegerile din toamna anului trecut. Această conducere trebuie aleasă într-un for excepţional al partidului, Congresul, peste 5000 de oameni şi care să-i dea perspectivă pentru următorii ani.

Întotdeauna după un ciclu electoral trebuie să ai o legitimare a echipei de conducere. Din acest punct de vedere e necesară Convenţia, e binevenită, faptul că sunt mai multe candidaturi este un lucru foarte bun în partid care va dezgheţa atmosfera din partid, va genera idei, dezbateri.

Salut faptul că există Convenţie extraordinară, că există competiţie şi cred că va avea un cuvânt decisiv prestaţia candidaţilor din ziua Convenţiei, vor fi 5000 de participanţi şi componenta emoţională este extrem de puternică în acea zi, astfel încât jocurile vor fi încheiate doar după ce va fi introdus ultimul buletin în urnă al ultimul participant la Convenţie.

Va câştiga cel mai bun, va câştiga cel care va avea votul majorităţii celor 5000 de oameni care vor participa. Eu nu voi candida pentru nicio funcţie în partid. Îmi este foarte clar, nu candidez la funcţia de preşedinte al PDL şi nici pentru o altă funcţie”, a mai declarat Boc, fostul preşedinte al PDL.

El a mai spus că nu crede să mai fie depuse candidaturi pentru şefia PDL în afară de Elena Udrea şI Vasile Blaga.

„E clar că cine va avea funcţia de preşedinte va trebui să dea semnalul decisiv pentru ceea ce înseamnă competiţiile viitoare, europarlamentare şi prezidenţiale, nu în mod neapărat preşedintele partidului să fie şi candidatul la funcţia de preşedinte al României.
Nu este o lege scrisă în statutul partidului, dar evident că va da tonul pentru desemnarea candidatului la funcţia prezidenţială din 2014.

Nu votul meu sau a unui coleg individual contează, va conta votul celor 5.000 de oameni care vor legitima o conducere, după care, va trebui, toată lumea, indiferent dacă ai câştigat sau ai pierdut, să te pui în spatele conducătorului şi să-l susţii. Acesta este momentul decisiv în PDL.

Trebuie să fie o competiţie deschisă, colegială şi fair play, dar după ce ai câştigat cel care câştigă să-şi asume conducerea partidului, cei care pierd să se pună în spatele celui care a căştigat pentru a putea să speri la recâştigarea bătăliilor electorale”, a precizat Emil Boc.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările