Povestea clujeanului aflat în avionul morţii din Ucraina. De ce l-a rugat mama lui să amâne călătoria cu câteva zile

Povestea clujeanului aflat în avionul morţii din Ucraina. De ce l-a rugat mama lui să amâne călătoria cu câteva zile

Colegii lui Andrei au venit la sediul Universităţii de Medicină din Cluj pentru un moment de reculegere. FOTO: Remus Florescu

Mamai lui Andrei Anghel, clujeanul care a murit alături de iubita sa, Olga, în avionul prăbuşit în Ucraina, l-a rugat să amâne câteva zile călătoria. Tânărul de 24 de ani iubea viaţa şi voia să devină medic, pentru a schimba lumea. Călătoria spre Bali, pe care o planificase de mult timp cu iubita sa, trebuia să fie o sărbătorire a absolvirii anului II de Medicină.

Ştiri pe aceeaşi temă

“Andrei Anghel tocmai a terminat al doilea an de Medicină în România şi era în drum spre Bali cu prietena sa, Olga, pentru a sărbători”, scrie publicaţia canadiană City News. Sora lui, Alexandra, a vorbit cu el chiar înainte de a se urca în avion. "Era la aeroport şi era foarte încântat să meargă în această călătorie pe care a planificat-o cu mult timp în urmă", a spus Alexandra. 
 
Mama i-a cerut să amâne călătoria
 
Mama lui Andrei i-a cerut să-şi amâne călătoria câteva zile pentru a se putea recupera complet după o gripă pe care o avusese. Andrei i-a spus mamei că trebuie să plece, întrucât el şi prietena lui au rezervat deja bilete de avion şi cazarea la hoteluri. Alexandra spune că fratele ei era vesel şi ambiţios. "Era foarte fericit. El iubea viaţa şi tot ce era în jurul lui. El a vrut să schimbe lumea şi de aceea a vrut să devină doctor ", a spus sora lui pentru publicaţia canadiană.  
 
"Îl vom inmormanta aici, in Canada, deoarece aici a crescut de cand avea 8 ani"
 
Mama lui Andrei, studentul roman care a murit in accidentul aviatic din Ucraina, a povestit prin ce trece dupa moartea fiului sau. "Am vazut vestile la televizor, n-am facut nicio legatura cu avionul cu care pleca el, nici nu ne-am gandit. Fiica mea a primit apoi tot feluri de mesaje pe Facebook de la prietenii din Cluj. Era copilul pe care orice mama si l-ar fi dorit. Andrei si Olga si-au planuit vacanta asta impreuna tot anul, era vacanta lor de vis. Nu au avut nicio legatura cu Congresul de SIDA, erau doi studenti fericiti ca au scapat de examene cu bine, care mergeau in vacanta.Pe Andrei il vom inmormanta aici, in Canada, deoarece aici a crescut de cand avea 8 ani.", a declarat mama tanarului, citată de stirileprotv.ro.
 
„Te rog să ai grijă, puştiule. Te iubesc”
 
„Era probabil cea mai amuzantă persoană pe care  am cunoscut-o. Putea să facă glume despre orice, inclusiv despre mine”, îşi aminteşte sora lui. În ultima convorbire cu fratele ei, Alexandra l-a rugat să fie atent la siguranţa lor. "Te rog să ai grijă, puştiule. Te iubesc !", au fost ultimele cuvinte pe care i le-a adresat fratelui, înainte să închidă telefonul şi să urce la bordul avionului. Compania aeriană a declarat că cel puţin un canadian se numără printre cele 298 de persoane ucise după ce o rachetă sol-aer a lovit cursa Amsterdam -Kuala Lumpur, când se afla în spatial aerian al Ucrainei.
 
Andrei: „Sunt pasionat de ştiinţa lucrurilor vii”
 
 Înainte de a merge în România pentru a-şi continua studiile, Anghel a absolvit Universitatea din Waterloo.  Anghel a finalizat studiile secundare la liceul Ajax şi a lucrat ca asistent de laborator la  Canadian Phycological Culture Centre, care furnizează culturi de cercetare de calitate pentru instituţiile de învăţământ de stat şi laboratoare comerciale la nivel mondial. 
"Sunt pasionat de ştiinţa lucrurilor vii, în legătură cu care am mereu întrebări. De ce celulele se luptă pentru viaţă? Ce defineşte viaţa? ", a scris Anghel pe site-ul web al instituţiei. 
"Cred că putem învăţa foarte mult de la cele mai simple forme de viaţă. Am de gând să învăţ şi să aduc noi cunoştinţe în lume", mai spunea el.
 
A fost voluntar la o casă de bătrâni
 
Anghel a fost de asemenea voluntar la un azil de bătrâni dn Waterloo, Ontario, conform CV-ului său.  Printre victimele avionului doborât se numără un număr mare de oameni de ştiintă care mergeau la conferinta despre SIDA, care urma să se desfăşoare în Australia. Preşedintele Universităţii din Waterloo, Feridun Hamdullahpur, a trimis condoleanţe familiei Anghel şi comunităţii stiintifice.  "Acest act deplorabil a zguduit comunitatea lumii ştiintifice şi de cercetare. Gândurile noastre sunt cu familiile, prietenii şi colegii celor care au murit în acest eveniment tragic ", a spus Hamdullahpur. 
 
Citeşte şi 
 
 
 
 
 
MH17. Vicepreşedintele SUA, Joe Biden: Avionul prăbuşit în estul Ucrainei a fost aruncat în aer în timpul zborului
 
 
 
 
 
 
 

Olga si Andrei 

Imagini din aceeasi galerie
 • Olga si Andrei 
 • Olga Ioppa 
 • Olga si Andrei 
 • Andrei 
 • Olga
 • Colegii au adus flori si lumanar la decanatul UMF 
 • Colegii de la Medicină au ţinut "doliu
 • In fata decanatului UMF 
 • Colegii celor doi studenti 
 • Colegii au amenajat un mic altar în spaţiul verde al decanatului UMF 
 • Pe clădirea Decanatului a fost arborat un steag negru 
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările