Monica Apostu se folosea de avocata Elena Popa pentru a evita contactul cu învinuiţii din dosarul lui Bica

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O familie descurcăreaţă: Monica şi Sorin Apostu
O familie descurcăreaţă: Monica şi Sorin Apostu

Magistraţii clujeni au prezentat mai multe discuţii despre documente care încercau să acopere actele de corupţie. Printre ele figurează şi discuţiile agitate purtate de Monica Apostu după arestarea lui Radu Bica, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

O altă împrejurare la fel de importantă în sublinierea comportamentului infracţional al inculpatului A. S. în relaţiile sale interesate material este surprinsă în modalitatea în care acesta îşi stabileşte întâlnirile cu învinuiţii, comunicând şi acest aspect eliptic, însă fiecare din interlocutori înţelege exact sensul comunicării, locul de întâlnire.

Citeşte integral motivarea Curţii de Apel la arestarea primarului Sorin Apostu

Aspazia Droniuc a asigurat parcul RATUC la suprapreţ

Cine e Aspazia Droniuc, cea care a zdruncinat administraţia Clujului

Vezi cum evita Sorin Apostu să-i fie ascultat telefonul

Sorin Apostu lua mită de la societăţi comerciale care lucrează cu Primăria Cluj-Napoca

Poliţia îl contrazice pe avocatul firmei Rosal: „Nu s-au primit carduri de carburant de la societăţi!“

Ce conţine contractul care a dus la arestarea primarului Sorin Apostu - asigurarea parcului auto RATUC

Dosarul Apostu ajunge până la Guvern. Călin Stoia a promis contracte de infrastructură din fonduri guvernamentale

Astfel, în doar câteva secunde vorbite cu inculpatul S.C.îi cere acestuia să se întâlnească „sus" sau „acolo", locaţia fiind aceeaşi, Restaurantul „T." din Cluj Napoca, locul unde „au multe de vorbit şi de cunoscut", după cum ne arată însuşi inculpatul S.C.. Este de domeniul evidenţei că, cele necesar a fi discutate nu se pot vorbi la biroul din primărie, locul unde un primar onest ar trebui să trateze problemele urbei pe care o conduce.

         Un loc şi mai nepotrivit, dar deloc surprinzător pentru profilul infracţional care dovedeşte să-l aibă inculpatul A. S., este fixarea unor întâlniri pentru discuţii, cu învinuiţi din dosar, la etajul 5 al parking-ului primăriei, locaţie aflată în afara oricărui control al organelor judiciare, apreciată aşadar ca extrem de sigură de către inculpat, locaţie perfectă pentru a purta discuţii relativ la faptele ilicite în care este implicat. Ce altă natură pot să aibă discuţiile purtate la ceas de seară într-o astfel de locaţie, dacă nu una totalmente ilicită. Acest gen de întâlniri le are inculpatul A. S. cu învinuitul M. S., administrator al SC E. SA, evident, o altă societate care derulează contracte cu primăria municipiului Cluj Napoca.

       Cu acelaşi   învinuit inculpatul A. S. a stabilit de altfel mai multe întâlniri „cu caracter urgent", la ore târzii, în diverse parcări din municipiul Cluj Napoca. Urgenţa era de fiecare dată datorată unor acte de care învinuitul M.  S. avea nevoie la societatea sa şi care trebuiau să fie eliberate de primăria municipiului Cluj Napoca, sub „oblăduirea" inculpatului A. S..

           Din interceptările realizate în cauză rezultă faptul că inculpatul A. S. şi învinuita A. M. fac demersuri pentru a ascunde natura ilicită a foloaselor primite. Astfel, într-o discuţie purtată la data de 30 septembrie 2011 între învinuita A. M. şi colega sa, avocata P. E. C. (cele două având sediul cabinetului avocaţial la aceeaşi adresă), s-a  surprins că învinuita îi solicită acesteia să fie de acord să declare, în caz de nevoie, că a primit un anumit bun ca „onorariu de succes" şi că, neavând ce să facă cu el şi i l-a făcut cadou învinuitei A. M..

   Se mai arătă că, după ce, la data de 1 noiembrie 2011, într-o altă cauză a DNA ST Cluj (disjunsă din prezenta cauză), s-a luat măsura arestului preventiv faţă de inculpatul B.R. V., vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, devenind astfel publică informaţia că, în aceeaşi cauză este cercetată şi D.A., între inculpaţii şi învinuiţii din prezenta cauză a survenit o stare de maximă agitaţie, ce se regăseşte în convorbirile dintre aceştia.

Din contactele telefonice purtate în zilele de 1 şi 2 noiembrie 2011 rezultă că A. M.U. a convenit cu numita P. E. C., ca aceasta din urmă să-i redacteze nişte documente (contracte) pe care să le ducă la anumite persoane, la indicaţia expresă a învinuitei A. M..

„.......P. E. C.: Na tu puiule, eu ţi-am pregătit dosa... eu ţi-am pregătit contrac... mi-am pregătit... şi-o pregătit fata asta dosare de sponsorizare, numa' să-mi spui  când  să mă duc şi unde.

A. M.U.: Na bine las' că-ţi spun eu.

P. E. C.: Să mă programezi.

A. M.U.: Eu  te programez. Eu am dat bileţelul şi hârtia şi..............."

  În contextul acestor discuţii, există indicii că, prin respectivele documente, învinuita A. M.U. încearcă să „acopere" urmele faptelor de corupţie şi că se foloseşte de serviciile numitei P. E. pentru a evita contactul direct cu ceilalţi învinuiţi în dosar.  Pentru lămurirea acestor împrejurări, în cauză a fost ridicat calculatorul utilizat de numita P. E. C. în vederea percheziţionării în sistem informatic.

Legendă:

D.A. - Droniuc Aspazia

S.C. - Stoia Călin

P.E.C. - Popa Elena Carmen, titulara cabinetului la care lucrează Monica Apostu

A.M.U. - Apostu Monica Undina

M.S. Mureşan Simion, administratorul SC Electrogrup SA

B.R.V. - Bica Radu Vasile, vicepreşedinte Consiliul Judeţean Cluj, arestat preventiv la începutul lunii noiembrie

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite