Melissa Leo a refuzat, iniţial, să joace în filmul “The fighter”, rol care i-a adus premiul Oscar

Melissa Leo a refuzat, iniţial, să joace în filmul “The fighter”, rol care i-a adus premiul Oscar

Melissa Leo

Actriţa americană premiată anul trecut cu Oscar şi cu Globul de Aur pentru rolul secundar din "The Fighter", Melissa Leo, a susţinut, luni, un masterclass despre actorie, unde s-a întâlnit cu zeci de studenţi cărora le-a împărtăşit unele aspecte din viaţa de actor. Cu această ocazie Leo a declarat că, iniţial, a refuzat să joace în filmul care i-a adus premiul Academiei Americane de Film.

Ştiri pe aceeaşi temă

Întâlnirea cu Melissa Leo a avut loc în cadrul Transilvania Talent Lab de pe strada Napoca 15. Leo a vorbit despre actorie, despre actori celebri, dar şi despre cum i s-a schimbat viaţa după ce a câştigat un Oscar. Actriţa a mărturisit că nu a dat nicio probă pentru rol din „The fighter" pentru că nu vroia să fie mama lui Mark Whalberg şi Christian Bale (n. red. actorii principali din film)."Nu a trebuit să mă lupt pentru rolul din film. Am spus nu la rolul din «The fighter». Mark Whalberg voia să facă filmul şi am fost invitată la o întâlnire cu regizorul David O. Russell pentru că eram una dintre puţinele actriţe la care se gândiseră. Nici nu voiam să mă duc la întâlnire pentru că mă gândeam «ia staţi puţin, ce-i cu povestea asta? Vreţi ca eu să fiu mama lui Mark Whalberg şi Christian Bale? Aş putea să le fiu soră». Nu mi se părea că mi se potriveşte. Am stat de vorbă cu regizorul şi mi-a spus că sunt singura femeie pe care o vrea în film. M-a convins că pot fi Alice Ward. E amuzant, că de obicei când cineva îmi spune că «da, te vrem», nu refuz", a declarat Melissa Leo.Cum a schimbat-o premiul Oscar

Melissa Leo a povestit pentru publicul din Cluj-Napoca cum i s-a schimbat viaţa după ce a câştigat  premiul Oscar, precizând că trofeul a făcut-o „o persoană mai bună".

"Se întâmplă într-o secundă. Se deschide plicul şi-ţi spune numele. Durează o secundă. În schimb, mie mi-a luat 365 de zile să realizez. Cea mai mare diferenţă e înăuntrul meu, am o încredere în mine care nu o aveam înainte. Ştiu că sunt o actriţă bună, dar Academia Americană de Film e cea care mi-a spus că sunt o actriţă bună. M-am schimbat după Oscar, nu sunt deşteaptă, dar experienţa mă ajută mult. Vouă fi se pare că primesc multe oferte. Dacă te uiţi pe pagina mea de Imdb veţi vedea că sunt foarte ocupată. Dar asta nu înseamnă că sunt şi bine plătită. Filmul cu care am venit aici, «The sea is all I know» este un scurtmetraj făcut de o tânără regizoare începătoare. Mi-a trimis un scenariu şi n-a fost vorba de bani, nu aş fi refuzat rolul. Ştiam că va face ceva valoros. Am primit cel mai mare premiu în actorie şi anul care a urmat a fost unul dintre cei mai neproductivi", a mai povestit Melissa Leo.Melissa Leo despre:

Improvizaţie: „Cred că cea mai mediocră metodă de a face actorie este să improvizezi. Nu aşa se face un film. Cea mai bună metodă să faci un film e să ştii ce vei filma, ce vei spune. Când filmezi trebuie să te ţii de scenariu".
Shia LaBeouf: „Este incredibil de talentat. Dacă eşti cu adevărat actor nu e nicio diferenţă să filmezi cu actori de 9 sau 90 de ani. Actorii de sex masculin de vârsta mea au stigmatul de Vietnam. Shia nu are acest stigmat. Trebuie să ştiu doar personajul pe care îl joacă în film. Cele două zile cât le-am  petrecut cu Shia am fost doar mamă şi fiu" (Melissa Leo se află în România pentru filmările la „The Necessary Death of Charlie Countryman", o dramă romantică pulp cu Shia LaBeouf, Evan Rachel Wood, Mads Mikkelsen şi Til Schweiger în distribuţie. Pelicula se filmează în Bucureşti, la studiourile MediaPro).
Tehnica pentru a juca un rol: "Cred că este destul de ridicol să stai singur într-o încăpere şi să practici actoria. Am nevoie de ceilalţi. Şi pentru mine asta este o metodă importantă, conexiunea în actorie. Când lucrez cu unul ca John Goodman, nu am nevoie decât să cred că aşa este. Nu e nevoie de niciun efort. Aceasta este o tehnică a metodei. Sper că lumea va înţelege că metoda nu înseamnă decât să ai tehnică. Poate fi o tehnică personală, cum este cea a lui Christian Bale. El n-a studiat nicăieri. Băiatul ăsta are o metodă, fie că o recunoaşte sau nu. E autodidact. E vorba de tehnica de a şti că e vorba de mai mult decât doar a te prezenta la filmări şi a îmbrăca nişte costume".

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările