VIDEO Mario Vargas Llosa, unul dintre primii 20 cei mai influenţi intelectuali din lume, va discuta cu Gabriel Liiceanu despre ficţiune, la Cluj

VIDEO Mario Vargas
Llosa, unul dintre primii 20 cei mai influenţi intelectuali din lume, va discuta cu
Gabriel Liiceanu despre ficţiune, la Cluj

Mario Vargas llosa  FOTO: Adevărul

Decanul Facultăţii de Litere din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai, profesorul Corin Braga, a ţinut marţi, 14 mai, o conferinţă de presă, în care a prezentat atât programul vizitei scriitorului Mario Vargas Llosa la Cluj-Napoca, cât şi opera sa. Vargas Llosa  a mai fost în România în 1995 şi 2005.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mario Vargas Llosa va sosi la Cluj-Napoca duminică, 19 mai, în jurul orei 13.00, se va caza la Hotelul Opera Plaza, iar de la ora 19.00 va participa la spectacolul „1001 de nopţi“ de la Teatrul Naţional „Lucian Blaga“. Acest spectacol-lectură, prezentat în premieră la Cluj, „pleacă“ de la piesa de teatru scrisă de Mario Vargas Llosa, „O mie şi una de nopţi“, şi va fi regizat de Andreea Iacob.

Duminică, 20 mai, scriitorul va primi titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj, iar după-amiaza va vizita oraşul. Marţi, 21 mai, de la ora 12.00, la Facultatea de Litere din cadrul UBB, Mario Vargas Llosa va lua parte la un dialog cu Gabriel Liiceanu. Nu este prima discuţie de acest gen dintre cei doi scriitori.

Decanul Facultăţii de Litere din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai, profesorul Corin Braga, a afirmat că, în 2008, publicaţiile Foreign Policy şi Prospect l-au clasat pe Mario Vargas Llosa printre primii 20 cei mai influenţi intelectuali din lume.

„Llosa este un mare povestaş al vremurilor noastre. Aşa cum acesta afirma, literatura este foc, arde, iar fără literatură ne vom simţi mai săraci“, a afirmat decanul.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările