VIDEO După un control, unui angajat al Direcţiei Silvice Cluj i s-a întocmit dosar penal. Şeful aceleiaşi instituţii a fost arestat, săptămâna trecută, pentru mită

VIDEO După un control, unui angajat al Direcţiei Silvice Cluj i s-a întocmit dosar penal. Şeful aceleiaşi
instituţii a fost arestat, săptămâna trecută, pentru mită

Angajatului i s-a întomit dosar penal după ce mai mulţi oameni din două comune au sesizat poliţia FOTO: Adevărul

La sesizarea oamenilor din două localităţi clujene, autorităţile au început controalele. Prima oprire a fost zona Măguri-Răcătău. S-a confiscat materialul lemnos în volum de 91,36 m cubi, s-au aplicat două amenzi în valoare de 10.000 de lei, iar un angajat al Direcţiei Silvice Cluj este cercetat. Reamintim că zilele trecute, şeful Direcţiei Silvice Cluj a fost arestat pentru mită.

Ştiri pe aceeaşi temă

S-a constituit o echipă mixtă din poliţişti, reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi de Vânătoare Cluj şi din angajaţi ai Direcţiei Silvice Cluj.

Aceasta a dat curs sesizării făcute pe 23 aprilie de sătenii din comunele clujene Măguri-Răcătău şi Mărişel, nemulţumiţi de nerespectarea regimului silvic de către diferite persoane care acţionau pe raza celor două comune.

„S-a efectuat un control în zona numită Valea Răcătăului, proprietate a Composesoratului Măguri-Răcătău, unde au fost inventariate 31 cioate de esenţă răşinoase şi foioase care nu purtau amprenta dispozitivului de marcat material lemnos, acestea fiind provenite din tăieri ilegale de arbori.
(...)
Cu ocazia efectuării cubajului s-a stabilit  faptul că cei doi şoferi au  transportat materialul lemnos ilegal, respectiv volumul de material lemnos încărcat pe cele două camioane este mai mare decât volumul înscris în avizele de însoţire.

De asemenea numărul de piese (buşteni) este mai mare, nu sunt toate marcate cu amprenta dispozitivului dreptunghiular specific emitentului iar avizele de însoţire a materialului lemnos nu sunt întocmite conform normelor legale“, a afirmat purtătorul de cuvânt al poliţiei clujene, Anca-Sidonia Bolba.

S-au aplicat două sancţiuni contravenţionale în valoare de 10.000 lei şi s-a dispus confiscarea  materialul lemnos în volum de 91,36 m cubi în valoare de 20.000 lei.
S-a întocmit un dosar penal pentru nerespectarea regimului silvic, persoana cercetată având calitatea de angajat al Direcţiei Silvice Cluj.

Citeşte şi

Piramida şpăgii la Direcţia Silvică Cluj

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: