Cum au avansat lucrările pe şantierul uneia dintre cele mai aşteptate autostrăzi. Muncitorii români, comparaţi cu chinezii pentru eficienţa lor VIDEO

Cum au avansat lucrările pe şantierul uneia dintre cele mai aşteptate autostrăzi. Muncitorii români, comparaţi cu chinezii pentru eficienţa lor VIDEO

Zeci de utilaje au luat cu asalt, în luna februarie, şantierul autostrăzii. FOTO Captură video

Sute de muncitorii şi zeci de camioane au umplut încă din luna februarie şantierul unui tronson de autostradă din România, iar desfăşurarea de forţe a amintit de modul în care se lucrează în China.

Ştiri pe aceeaşi temă

Asocierea de firme româneşti Spedition UMB - Tehnostrade a început în forţă construcţia tronsonului din Autostrada Transilvania de 30 de km de la Nădăşelu la Zimbor, parte din cei 42 de km pe care îi are contractaţi de la Nădăşelu la Poarta Sălajului.
 
Lucrările au început abia în luna februarie 2021, pe dealurile din Nădăşelu, localitate aflată la câţiva kilometri de Cluj, dar autostrada începe deja să prindă contur. Mai jos, în primul clip sunt imagini filmate la debutul lucrurilor, atunci când muncitorii companiilor române au fost comparaţi cu chinezii pentru desfăşurarea de forţă şi eficienţa lor.
 
 
Două luni şi jumătate mai târziu, lucrurile arată deja excelent, ţinând cont de timpul scurt care a trecut de atunci şi de faptul că lucrările au început de la zero. Imaginile cu stadiul actual al lucrărilor pot fi vizionate mai jos.
 
 
„Şantierul Autostrăzii A3 de la Nădăşelu (nordul Clujului) până la Zimbor (în judeţul Sălaj) se conturează tot mai bine. Constructorul UMB creşte treptat mobilizarea şi lucrează la excavaţii precum şi la forajele fundaţiilor structurilor”, informează Asociaţia Pro Infrastructura, care a realizat o filmare din dronă care surprinde imagini cu stadiul actual al lucrărilor.
 
Potrivit sursei citate, noul tronson de autostradă ar trebui să fie finalizat până la sfârşitul anului 2023, conform contractului. În acest moment, conform estimărilor experţilor Asociaţiei Pro Infrastructura stadiul lucrărilor este aproximativ 5%, astfel că există toate şansele ca lucrarea să fie gata la timp.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările