Consultaţii gratuite de îngrijire a piciorului pentru diabetici, efectuate de un specialist german la Cluj

Consultaţii gratuite de îngrijire a piciorului pentru diabetici, efectuate de un specialist german la Cluj

Consultaţie  FOTO Adevărul

Persoanele cu diabet se pot înscrie, între 31 martie şi 2 aprilie, pentru consultaţii gratuite de îngrijire a piciorului, efectuate de specialistul german Andreas Schmidt care se va afla în Cluj în zilele amintite. Consultaţiile fac parte din campania Asociaţiei de Podiatrie, organizaţie care urmăreşte să conştientizeze şi să ajute bolnavii de diabet, dar şi să obţină recunoaşterea Podiatriei ca domeniu în îngrijirea medicală din România.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Ne bucurăm să-l avem din nou alături de noi pe Andreas Schmidt, reputat specialist german, care susţine activitatea asociaţiei încă de la înfiinţare şi vine în România de fiecare dată cu mare plăcere. Prin aceste campanii de informare şi prevenire, AP doreşte să contribuie la scăderea numărului de afecţiuni asociate diabetului. Este foarte important ca persoanele cu diabet să respecte regulile de igienă şi îngrijire a picioarelor şi să meargă la control în mod regulat, deoarece prevenţia este vitală”, a declarat Norina Gâvan, preşedintele Asociaţiei de Podiatrie.

Campania din intervalul 31 martie- 2 aprilie continuă activităţile desfăşurate în ultimul an de Asociaţia de Podiatrie în parteneriat cu mai multe centre medicale din Cluj. Consultaţiile gratuite vor avea loc la Centrul Medical de Podiatrie (strada Iuliu Moldovan, numărul 10, Cluj). Cei care vor să se programeze o pot face la unul din numerele de telefon 0364-805-701 sau 0742-222-353.

Scopul campaniei este să îi facă pe diabetici să fie conştienţi de consecinţele medicale ale afecţiunii de care suferă. Studiile medicale arată că diabetul poate duce la afecţiuni majore ale picioarelor şi că în România sunt efectuate zilnic, în medie, 62 de amputaţii survenite în urma complicaţiilor cauzate de diabet. În jur de 2 milioane de români cu vârsta între 20 si 79 de ani suferă de diabet.

Consultaţiile gratuite vor avea loc la Centrul Medical de Podiatrie (strada Iuliu Moldovan, numărul 10, Cluj-Napoca).

Asociaţia de Podiatrie a fost înfiinţată în primăvara lui 2015 şi urmăreşte să dezvolte podiatria (îngrijirea medicală a piciorului) şi să creeze meseria de podiatru în România.

Mai puteţi citi: 

Românii care au găsit succesul în propria suferinţă. Campionii Europei la fotbal: „Diabetul mi-a oferit multe oportunităţi. Nu ştiu cum aş trăi fără el acum”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările