Concert aniversar la UBB cu Young Famous Orchestra, dirijorul Vlad Agachi şi pianista Sînziana Mircea

Concert aniversar la UBB cu Young Famous Orchestra, dirijorul Vlad Agachi şi pianista Sînziana Mircea

Imagine cu sala Auditorium Maximum din cadul Colegiului Academic al UBB  FOTO Facebook UBB

Iubitorii muzicii sunt invitaţi miercuri, 18 octombrie, de la ora 20.00, în Auditorium Maximum a Universităţii Babeş-Bolyai, la un concert inedit de muzică clasică susţinut de membrii orchestrei Young Famous, dirijorul Vlad Agachi şi pianista Sînziana Mircea. Manifestarea a fost organizată cu spirjinul Ancăi Lemaire, nepoata profesorului Florian Ştefănescu-Goangă, fost rector UBB în perioada interbelică.

Ştiri pe aceeaşi temă

Concertul susţinut miercuri, 18 octombrie, de Young Famous Orchestra, Vladimir Agachi şi Sînziana Mircea este unul aniversar pentru Auditorium Maximum, sală ce a găzduit vreme de 80 de ani numeroase evenimente culturale.

„Concertul aniversar va aduce pe scena Auditorium Maximum muzicienii de la Young Famous Orchestra, concept care a debutat în primăvara anului 2015 şi care îşi propune să readucă muzica clasică în prim-planul vieţii culturale româneşti printr-o abordare modernă a concertului simfonic şi apropierea acestuia de publicul tânăr“, precizează reprezentanţii UBB.

Spectacolul a fost realizat împreună cu Anca Lemaire, nepoata profesorului Florian Ştefănescu-Goangă, fost rector al UBB în perioada 1932 - 1940. Acesta e iniţiatorul proiectul Colegiului Academic - clădire în cadrul căruia se află sala Auditorium Maximum -, instituţie de prestigiu a Clujului interbelic, şi care acum împlineşte 80 de ani. La inaugurarea Colegiului din 1937 a participat Regele Carol al II-lea şi reprezentantul Guvernului, condus de premierul Gheorghe Tătărăscu.

Orchestra Young Famous va fi dirijată de clujeanul Vlad Agachi, un apreciat tânăr dirijor, dar şi nonconformist. Pe scenă va urca şi pianista Sînziana Mircea, care a debutat pe scena Ateneului Român la 7 ani şi care a susţinut primul recital în SUA la 11 ani. 

Mai puteţi citi:

ABC-ul muzicii şi al gândirii pozitive cu Daniel David şi Young Famous Orchestra. ”Gândeşte şi acţionează cu mintea raţională, iar fericirea te va urma”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările