Cluj: Terenuri de baschet în locul lacului din Parcul Rozelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: Terenuri de baschet în locul lacului din Parcul Rozelor
Cluj: Terenuri de baschet în locul lacului din Parcul Rozelor

Primăria a decis să amenajeze o bază sportivă pe spaţiul ocupat până acum o lună de un lac artificial. Lacul ar putea reapărea în parc, dacă se vor găsi fonduri pentru amenajarea sa în condiţii acceptabile de igienă. 

CITEŞTE ŞI
Un lac a dispărut din Cluj-Napoca

Conform purtătorului de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, Oana Buzatu, decizia de secare a lacului şi de umplere a zonei cu balast a fost luată tocmai pentru ca zona să poată fi amenajată. „Depozitarea din zonă este una controlată. Acolo se depune balast şi se tasează. Când spaţiul va fi umplut, se va trece la amenajare. Primul pas va fi plantarea de iarbă”, a explicat Oana Buzatu.

CITEŞTE ŞI
Lacul secat din Parcul Rozelor „aprinde" ecologiştii

Soluţie ieftină
După ce locul luciului de apă va fi luat de un „lac” de iarbă, Primăria va realiza pe acel amplasament mai multe terenuri de baschet şi locuri de joacă. „Va fi un spaţiu în care locuitorii din zonă se vor putea relaxa şi vor putea practica sport”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Primăriei.

Oana Buzatu a menţionat că hotărârea de a reamenaja zona a fost luată din raţiuni financiare.  „Investiţia pentru lac ar fi fost una prea costisitoare, iar Primăria nu deţine fonduri. Acum, amenajarea unei baze sportive e cea mai ieftină soluţie. Pe viitor, dacă vom reuşi să accesăm fonduri europene, vom putea amenaja şi un lac în zonă”, a mai menţionat purtătorul de cuvânt.

„Focar de infecţie”
Potrivit unei informări a Comisariatului Cluj din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu, lacul reprezintă un „focar de infecţie”, acesta fiind şi motivul pentru care primăria a decis să îl asaneze. „Lacul nu avea nici măcar un sistem de alimentare corespunzător”, susţine Oana Buzatu. Şi numeroşi clujeni care locuiesc în zonă sunt de părere că lacul reprezintă un pericol, aceştia protestând, în repetate rânduri faţă de starea precară a zonei şi faţă de faptul că aceasta a devenit loc de „pelerinaj” pentru persoanele fără adăpost. Trerenul pe care s-a aflat lacul se află în administrarea Primăriei, nefiind inclus in contractul de asiociere cu firma Tehnofirg, care administrează Parcul Rozelor.

Secat acum două luni
Lacul din Parcul Rozelor a fost secat în urmă cu două luni, viceprimarul Laszlo Attila explicând că decizia a fost luată pentru a proteja lucrările la Canalul Morii, întrucât zi de zi apa din lac era deversată în canal. La scurt timp după secare, zona a fost umplută cu moloz, fapt ce i-a determinat pe o serie de clujeni să alerteze autorităţile şi să solicite stoparea depozitării deşeurilor şi refacerea luciului de apă.

CITEŞTE TOATE ŞTIRILE DIN CLUJ

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite