Bosch îşi deschide un birou în centrul Clujului. Specialiştii companiei vor dezvolta software pentru camere video şi portaluri web

Bosch îşi deschide un birou în centrul Clujului. Specialiştii companiei vor dezvolta software pentru camere video şi portaluri web

Sediul The Office, clădirea de birouri unde Bosch îşi va deschide un sediu în 2015 FOTO: Bosch

Compania Bosch are planuri mari pentru 2015 în Cluj. La începutul anului viitor va deschide un birou aproape de centrul oraşului, unde se va concentra, în principal, pe dezvoltarea de software pentru noi produse şi funcţii, cum ar fi camerele video stereo, conducerea automată, invertoarele fotovoltaice, precum şi portalurile web.

Echipa Bosch de dezvoltare software din Cluj va fi găzduită în noul centru "verde" - The Office, situat pe Bulevardul 21 Decembrie 1989, la doar câţiva paşi de centrul Clujului. Noul spaţiu, spun reprezentanţii Bosch, va întări legătura dintre asociaţii Bosch şi universităţile locale, situate tot în zona centrală.

Prin acest nou birou de dezvoltare software, Bosch intenţionează să creeze noi locuri de muncă atractive şi un mediu de lucru care să stimuleze angajaţii.

O preocupare aparte şi un factor decisiv pentru alegerea acestei locaţii a fost accesul la ingineri bine calificaţi, precum şi colaborarea activă cu universităţi renumite - Universitatea Babeş-Bolyai şi Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca", a afirmat Roman Sellin, managerul departamentului de cercetare şi dezvoltare Bosch din Cluj.

Noul sediu va fi şi locul unde Bosch se va întâlni cu potenţialii candidaţi în cadrul interviurilor de recrutare şi testare pre-angajare. „Design-ul său generos şi inteligent a fost creat cu scopul de a găzdui întâlniri cu colaboratorii şi pentru a oferi spaţii de training pentru angajaţii Bosch. Cele mai multe dintre training-urile săptămânale pe care Bosch le oferă în prezent angajaţilor săi în fabrica din Jucu se vor desfăşura în viitor în patru săli de training complet mobilate şi modern utilate, aflate în clădirea The Office“, se arată într-un comunicat al reprezentanţilor Bosch.

Compania Bosch este prezentă în judeţul Cluj încă din noiembrie 2013, când a fost deschis primul său centru de cercetare şi dezvoltare. Acest centru este axat pe dezvoltarea de electronică şi software pentru produsele fabricate în locaţie. În plus, oferă servicii tehnice şi altor locaţii Bosch, precum şi clienţilor locali.

Bosch în România

Grupul Bosch este prezent în România de 20 de ani şi are peste 1.700 de angajaţi în patru unităţi de producţie. Pe lângă noul centru de cercetare şi dezvoltare şi unitatea de producţie din Cluj dedicată industriei auto, Bosch mai deţine în Blaj două unităţi de producţie pentru tehnică liniară şi una dedicată industriei auto, precum şi un centru de comunicare în Timişoara.

La Bucureşti îşi are sediul o societate de distribuţie de scule electrice, sisteme de încălzire, sisteme de securitate, siguranţă şi comunicaţii, precum şi de echipamente auto. Pe lângă acestea, firma BSH Bosch und Siemens Hausgeräte GmbH are o sucursală în capitală.

Mai puteţi citi:

Poveste cu firme mari şi oameni simpli: Adio, Nokia! Bun venit, Bosch! Ce spun ţăranii despre sosirea nemţilor de la Bosch

Noul director Bosch în România şi Bulgaria: „România devine un loc din ce în ce mai important pentru grupul Bosch

Bosch organizează special un târg de joburi la Cluj ca să-şi angajeze circa 100 de oameni

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: