UPDATE Acuzaţii de agresiune sexuală la un liceu din Cluj. Soţul unei învăţătoare ar fi agresat două fetiţe de 6 ani din clasa pregătitoare

UPDATE Acuzaţii de agresiune sexuală la un liceu din
Cluj. Soţul unei învăţătoare ar fi agresat două fetiţe de 6 ani din clasa
pregătitoare

Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr“ din Cluj  FOTO: necenzuratmm.ro

Părinţii unei fetiţe de 6 ani care învaţă în clasa pregătitoare la Colegiul Naţional Pedagogic „Gheorghe Lazăr“ din Cluj-Napoca, acuză că fiica lor a fost agresată de soţul învăţătoarei. Ei au depus o plângere la poliţie care a început o anchetă. Reprezentanţii Isnpectoratului Şcolar susţin că şcoala a făcut o comisie internă care va face cercetări.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE 16.02 Directorul colegiului, Mircea Bertea, spune că el a fost cel care a chemat poliţia şi că „dacă acuzaţiile se vor dovedi a fi reale, conducere aunităţii se va constitui în parte civilă“ şi va lua atitudine.

„Soţul învăţătoarei i-a adus acesteia materiale didactice şi i le-a dat într-o pauză. La cererea ei, el a adus două fetiţe care erau la baie în timp ce ea avea grijă de copiii care se îmbrăcau în vestiar“, spune directorul. Soţul învăţătoarei ar fi şters-o la fund pe una dintre fetiţe.

Zilele trecute, directorul a disuctat cu părinţii celorlalţi elevi din clasa învăţătoarei care i-au spus că nu au de gând să îşi retragă copiii şi că au încredere în profesionalismul acesteia. Învăţătoarea este angajată a colegiului de 5 ani, însă a avut două concedii de creştere a copilului.

Părinţii uneia dintre fetiţe ar fi dus copilul la IML, iar concluzia controlului a fost că eleva nu a fost abuzată sexual.


Părinţii unei fetiţe de 6 ani dintr-o clasă pregătitoare a Colegiului Naţional Pedagogic „Gheorghe Lazăr“ din Cluj-Napoca au depus, pe 19 septembrie, o plângere la poliţie în care susţin că soţul învăţătoarei le-ar fi agresat fiica. „Inspectoratul Judeţean de Poliţie Cluj fac cercetări într-un caz de corupere de minori“, a confirmat purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Simona Vîrci.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj spune că la nivelul şcolii a început o anchetă.
„Părinţii au anunţat şcoala, şcoala a anunţat poliţia şi acum este o anchetă în curs, vom vedea ce s-a întâmplat. Părinţii unei eleve de 6 ani susţin că fiica lor ar fi fost agresată de soţul învăţătoarei. Învăţătoarea zice că soţul dumneai a venit la şcoală să îi aducă nişte materiale didactice. Copiii terminaseră ora de educaţie fizică, iar învăţătoarea îi ajuta să se îmbrace şi l-a rugat şi pe soţul ei să o ajute să echipeze copiii mai repede, ca să intre la oră. De aici s-a ajuns la acuzaţii. Însă vom vedea care sunt concluziile anchetei“, a afirmat Valnetin Cuibus, inspectorul şcolar general al judeţului Cluj.

Părinţii fetiţei de 6 ani au mai declarat că soţul învăţătoarei a chemat-o pe fiica lor şi pe încă o elevă la baie, unde le-a dezbrăcat. „Intrusul respectiv a chemat fetiţele la baie, le-a dat pantalonii jos şi cică le-a ajutat. Fetiţele au fost duse şi la psiholog şi psihologul a zis că, într-adevăr, lucrurile sunt adevărate şi aşa s-a întâmplat”, a povestit o mămică, potrivit digi24.ro.

Potrivit conducerii şcolii, învăţătoarea afirmă că soţul ei este nevinovat şi că, la rugăminte ei, el a adus două fetiţe de la toaletă în sala de clasă.
„Am început o anchetă. Am vorbit cu cei doi părinţi, cei doi au făcut reclamaţie la Poliţie, cazul este în cercetare", a declarat Mircea Bertea, directorul Colegiului Naţional Pedagogic „Gheorghe Lazăr“ din Cluj-Napoca.

Mai puteţi citi:

Doi pedofili au fost reţinuţi după ce au batjocorit timp de un an un băiat de 5 ani. Acesta era fiul unuia dintre agresori

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările