VIDEO Şapte persoane reţinute într-un dosar de contrabandă şi delapidare. Ce au confiscat poliţiştii de la suspecţi

VIDEO Şapte persoane reţinute într-un dosar de contrabandă şi delapidare. Ce au confiscat poliţiştii de la suspecţi

Sume importante de bani au fost confiscate de la suspecţi FOTO Poliţia Română

Poliţiştii de la Transporturi Constanţa au pus în aplicare, ieri, 27 de mandate de percheziţie domiciliară, pe raza judeţelor Constanţa şi Călăraşi, în urma unei acţiuni de prindere în flagrant delict. Au fost ridicaţi peste 350.000 de lei, peste 100.000 de ţigarete şi 300 de grame de aur.

 
 
Astfel, un bărbat, de 31 de ani, a fost depistat, ieri, 21 octombrie, în flagrant delict, pe apa fluviului Dunărea, în zona localităţii Ostrov, de către poliţişti din cadrul Biroului Judeţean Poliţie Transporturi Constanţa, în timp ce ar fi primit 37.440 de ţigarete de diverse mărci, fără a avea aplicate timbre de accizare româneşti.
 
Din cercetări a reieşit faptul că doi membri de echipaj ai unei nave sub pavilion Ucraina ar fi valorificat, în mod repetat, motorină neaccizabilă şi ţigări fără timbre de accizare româneşti, către mai multe persoane, care le-ar fi comercializat ulterior la un preţ mai mare.
 
În urma acţiunii, poliţiştii Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Constanţa au efectuat 27 de percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Constanţa şi Călăraşi. Au fost ridicaţi, în vederea confiscării, 365.900 de lei, 7.635 de euro, 40 de leva, 64.840 de ţigarete, 2.660 de litri de motorină, 300 de grame de aur, 12 telefoane mobile, 4 motoare de barcă, 11 plase monofilament şi o pompă de extragere a combustibilului.
 
13 persoane, duse la audieri
 
Poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă, tăinuire şi delapidare, pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.
 
Conform IGPR, 13 persoane au fost conduse la sediul S.R.P.T. Constanţa, pentru audieri, dintre care 7 au fost reţinute pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de mâine, să fie prezentate parchetului, cu propuneri corespunzătoare. Activităţile au fost realizate cu sprijinul poliţiştilor din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Constanţa, Tulcea, Călăraşi, Serviciului de Poliţie Delta Dunării, Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime şi jandarmilor din cadrul I.J.J. Constanţa.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: