Trafic intens la frontieră în minivacanţa de Sf. Maria. Graniţele au fost tranzitate de 1,3 milioane de persoane

Trafic intens la frontieră în minivacanţa de Sf. Maria. Graniţele au fost tranzitate de 1,3 milioane de persoane

Aglomeraşie la frontieră FOTO Poliţia de Frontieră

În minivacanţa de Sf. Maria, 14-18 august, frontiera română a fost tranzitată de aproximativ 1.303.000 de persoane, cetăţeni români şi străini, dintre care  578.000 pe sensul de intrare în ţară şi  725.000 pe sensul de ieşire din ţară şi 314.600 mijloace de transport.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
 Totodată, comparativ cu  perioada similară a anului trecut, în acest an se menţin aceleaşi valori de trafic specifice sezonului estival. Anul acesta, cele mai tranzitate puncte de trecere au fost cele de la frontiera comună româno-ungară, unde au trecut graniţa peste 423.700 persoane, precum si cele aeroportuare unde au efectuat formalitatile aproximativ  316.600 persoane.  De asemenea, în această perioadă, pe la frontiera româno-bulgară au trecut graniţa aproximativ 232.900 persoane, atât pe sensul de ieşire cât şi pe cel de intrare în ţară. 
 
Poliţia de Frontieră Română a dispus măsuri de suplimentare a personalului, astfel că aproximativ 4.000 de poliţişti de frontieră au desfăşurat, zilnic, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat.
 
 A fost folosită la maxim capacitatea punctelor de trecere ale frontierei, în limita configuraţiei acestora şi în cele mai tranzitate, în funcţie de trafic, au fost suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau ieşire în/din ţară, precum şi echipamentele folosite pentru verificarea documentelor, ţinând cont că sunt efectuate verificări sistematice asupra tuturor persoanelor care tranzitează frontiera. 
 
Suplimentarea arterelor de control
 
Şi pentru perioada următoare, Poliţia de Frontieră a luat toate măsurile necesare, astfel încât traficul de persoane si autovehicule prin punctele de frontieră să se desfăşoare în condiţii normale, fluent şi civilizat. Sunt menţinute măsurile organizatorice de suplimentare a personalului repartizat la controlul documentelor până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, în funcţie de dinamica valorilor de trafic. De asemenea, vor fi suplimentate arterele de control, pe sensul de ieşire sau intrare în ţară, după caz, în limita configuraţiei punctelor de trecere a frontierei. 
 
Poliţia de Frontieră recomandă în continuare participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, într-un timp foarte scurt.
 
 
citeste totul despre: