Sute de persoane izolate sau fără rude, sprijinite de Direcţia de Asistenţă Socială

Sute de persoane izolate sau fără rude, sprijinite de Direcţia de Asistenţă Socială

Direcţia de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei, sprijin pentru persoanele vulnerabile FOTO Adevărul

În municipiul Călăraşi, 150 de persoane izolate sunt sunate zilnic de la un dispecerat amenajat în cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială. Patru dintre acestea solicită periodic cumpărături, fiind identificate şi 5 cazuri sociale care primesc hrană caldă prin Cantina de Ajutor Social, în regim de urgenţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

 Alte 50 de persoane vârstnice fără susţinători au fost identificate până la acest moment, cu ajutorul călărăşenilor care au sunat la numărul de telefon 0242/31.31.51 (DAS) sau 0342/103.113 (Crucea Roşie Călăraşi) – între orele 08.00-16.30 de luni până joi şi vineri între orele 08.00-14.00. Sunt sunate zilnic ş,i până acum, doar 5 persoane au solicitat efectuarea de cumpărături. Zece persoane vârstnice, în urma unor anchete sociale, au fost identificate drept persoane care au nevoie de ajutor social, pe care îl primesc, a anunţat Primăria Călăraşi pe pagina de socializare a instituţiei.
 
Zece persoane fără venituri care au cerut ajutor în această perioadă primesc masă caldă din partea Cantinei de Ajutor Social, dar şi pachete cu donaţii din partea Crucii Roşii Călăraşi. Cinci persoane fără adăpost sunt cazate la Adăpostul de noapte, fiind o echipă de permanenţă mobilizată în fiecare zi, inclusiv în weekend. Dacă aţi văzut persoane pe stradă, fără adăpost, în această perioadă, sunaţi la numărul de telefon 0242/708.192. Tot colectivul Direcţiei de Asistenţă Socială este angrenat în acţiunile specifice acestei perioade, dar şi în activităţile de zi cu zi, specifice instituţiei
 
Primăria Municipiului Călăraşi a avut iniţiativa, în parteneriat cu Crucea Roşie Călăraşi, de a pune la dispoziţia persoanelor vulnerabile, în special bătrânilor serviciul de cumpărături la solicitare, înainte de apariţia Ordonanţei Militare nr. 2/2020. Persoanele care au nevoie de ajutor şi vor să evite complet deplasarea în afara locuinţei, pot suna la 0731/322,884, între 08.00-10.00, de luni până vineri. Livrările se fac între orele 10.00-14.00
 
Totodată, au fost anulate toate evenimentele culturale din 2020 pe care Primăria Municipiului Călăraşi le organiza, iar toţi banii sunt direcţionaţi către cheltuieli cu asistenţa socială.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: