Sfaturi pentru părinţii ai căror copii pleacă la colindat. Poliţie: Dacă merg pe timp de seară, însoţiţi-i!

Sfaturi pentru părinţii ai căror copii pleacă la colindat. Poliţie: Dacă merg pe timp de seară, însoţiţi-i!

Copiii trebuie să fie însoţiţi de un adult, dacă pleacă la colindat seara FOTO Adevărul

Copiii dumneavoastră se pregătesc să meargă la colindat. Pentru a fi în siguranţă, poliţiştii vă sfătuiesc să şineţi cont de câteva sfaturi.

 
Cobform oamenilor legii e bine să cunoaşteţi exact traseele de colindat pe care copiii urmează să le parcurgă în aceste zile şi să le explicaţi să aibă grijă să nu ajungă, din întâmplare, în zone periculoase, unde s-ar putea accidenta sau lovi (din cauza întunericului, zăpezii, gheţii sau altor factori climatici ori de altă natură).
 
Comunicaţi cu ei, ca să înţeleagă pericolul din zone necunoscute, în care s-ar putea rătăci (păduri, desişuri, margini de localităţi). Sfătuiţi-i să colinde în grupuri. E bine să ştiţi şi cu cine merg la colindat. Dacă pleacă la colindat pe timp de seară, însoţiţi-i! Amintiţi-le să nu accepte niciodată vreo invitaţie de la necunoscuţi, într-un local, la o petrecere sau la o plimbare cu maşina, avertizează oamenii legii.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: