Prognoza meteo: România, lovită de căldura tropicală. Unde va fi cel mai rău, când scăpăm de caniculă

Prognoza meteo: România, lovită de căldura tropicală. Unde va fi cel mai rău, când scăpăm de caniculă

Vreme deosebit de caldă în România FOTO Shutterstock

Valul de căldură tropicală topeşte România. Meteorologii anunţă zile de foc. Temperaturile vor depăşi 37 de grade Celsius, iar aerul va deveni irespirabil.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), joi, 8 iulie, se face şi mai cald.Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a ţării, local caniculară în vestul şi sud-vestul ţării, iar disconfortul termic va fi ridicat în vest, în sud şi parţial în centru. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în regiunile extracarpatice şi la munte, unde local, mai ales în sud-est, vor fi averse şi descărcări electrice, iar vântul va avea unele intensificări. Temperaturile maxime se vor încadra între 24…26 de grade pe litoral şi 37 de grade în Banat, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 şi 22 de grade.

Şi la Bucureşti va fi foarte cald. Cerul va fi variabil, cu înnorări după-amiaza şi seara, când vor fi condiţii pentru averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări în a doua parte a zilei. Temperatura maximă va fi de 30…31 de grade, iar cea minimă va fi de 18…19 grade.
 
Nici vineri nu scăpăm de caniculă. Cerul va fi variabil şi, pe alocuri în sud şi la munte şi izolat în rest, mai ales după-amiaza, vor fi averse slabe şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în sud-vest şi la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 26 de grade pe litoral şi 36 de grade în Banat, iar cele minime se vor situa între 10 şi 22 de grade.
 
La Bucureşti, vineri, vremea va fi în continuare călduroasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 31…32 de grade, iar cea minimă de 18…19 grade.
 
Sâmbătă, tot de vreme deosebit de caldă avem parte. Conform ANM, în vestul şi sud-vestul ţării valul de căldură şi disconfortul termic accentuat vor persista, iar în celelalte zone vremea va fi local călduroasă, determinând -în special în regiunile sudice- un disconfort termic mai ridicat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 27…28 de grade pe litoral şi 36…37 de grade în zona de câmpie a Banatului; minimele termice se vor situa între 10 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 21…23 de de grade pe litoral şi în Dealurile de Vest.
 
Cerul va fi variabil la senin, la munte izolat vor fi înnorări şi ploi de scurtă durată, iar spre seară în extremitatea vestică a teritoriului vor fi pe spaţii mici manifestări de instabilitate atmosferică- rafale ale vântului, posibil vijelii, descărcări electrice şi averse.
 
Şi în Bucureşti, vremea va rămâne tot călduroasă, cu o maximă a temperaturii aerului de 32 de grade şi disconfort termic mai ales în orele după-amiezii. Cerul va fi variabil la senin, iar vântul va sufla slab şi moderat. Minima termică va fi de 15…18 grade.
 
Vă mai recomandăm şi:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările