Prime pentru proaspeţii absolvenţi. Câţi bani le dă statul tinerilor care îşi găsesc un loc de muncă

Prime pentru proaspeţii absolvenţi. Câţi bani le dă statul tinerilor care îşi găsesc un loc de muncă

Tinerii care reuşsesc să se angajeze primesc bani de la stat Foto:Adevărul

Proaspeţii absolvenţi care se înregistrează la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă(AJOFM) din Călăraşi şi ulterior se angajează, cu normă întreagă, pentru o perioadă mai mare de 12 luni, beneficiază de o primă de încadrare de 500 lei. Acest drept se solicită în termen de maximum 60 de zile de la data angajării.„De asemenea, absolvenţii care primesc indemnizaţie de şomaj şi se angajează cu normă întreagă pentru o perioadă mai mare de 12 luni, în perioada de acordare a indemnizaţiei, beneficiază de o sumă egală cu indemnizaţia de şomaj la care ar fi avut dreptul, până la expirarea perioadei de acordare a acesteia, dacă nu s-ar fi angajat. Acest drept se solicită în termen de maximum 60 de zile de la expirarea celor 12 luni de la data angajării”, spune Simona Donciu, purtător de cuvânt al AJOFM Călăraşi.

Facilităţi obţin şi absolvenţii care, în perioada în care li se acordă indemnizaţie de şomaj, se încadrează în muncă într-o localitate situată la o distanţă mai mare de 50 km. de localitatea de domiciliu beneficiază de o primă de încadrare de 1.000 de lei.

Absolvenţii care, în perioada în care li se acordă indemnizaţie de şomaj, se încadrează într-o altă localitate şi ca urmare a acestui fapt îşi schimbă domiciliul, primesc o primă de instalare de 3.500 lei. Atât prima de încadrare, cât şi prima de instalare se restituie integral de către angajat dacă încetează raporturile de muncă din motive imputabile lui într-o perioadă mai mică de 12 luni de la data încadrării în muncă.

Ce documente sunt necesare

Iată ce documente vor depune absolvenţii la AJOFM pentru înregistrare ca persoană aflată în căutarea unui loc de muncă: actul de identitate, în original şi copie ; adeverinţă medicală cu menţiunea “apt de muncă” sau eventuale restricţii medicale; actele de studii şi calificare sau adeverinţa din care să rezulte absolvirea formei de învăţământ, în original şi copie.
Tinerii interesaţi pot obţine mai multe detalii cu privire la serviciile oferite la sediul AJOFM Călăraşi,  strada 13 Decembrie nr.12, telefon: 0242/316.542; 0242/318.376, e-mail: ajofm@cl.anofm.ro  sau de pe site-ul instituţei www.calarasi.accesibilitateajofm.ro
 

Vă recomandăm şi:

Absolvenţi cu „diplomă” de şomer. Ce să faci ca să primeşti 250 de lei timp de şase luni

"Investeşte în oameni!". O mie de şomeri din mediul rural, incluşi într-un proiect în valoare de 14 milioane de lei

Peste o sută de şomeri şi-au găsit o slujbă la Bursa locurilor de muncă. Angajatorii "au bătut" palma cu paznicii şi şoferii

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările