Peste 1.500 de amenzi, aplicate într-o zi pentru ignorarea regulilor sanitare

Peste 1.500 de amenzi, aplicate într-o zi pentru ignorarea regulilor sanitare

Forţele de ordine, în control FOTO IPJ Călăraşi

Peste 1.500 de amenzi, în valoare de aproximativ 325.000 de lei, au fost date în urma controalelor efectuate, luni, de autorităţi, pentru verificarea respectării măsurilor de protecţie sanitară. La acţiuni au participat peste 4.700 de poliţişti şi 1.600 de jandarmi.

Ştiri pe aceeaşi temă

”Angajaţii Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Sănătăţii, Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, împreună cu autorităţile locale, au verificat în cursul zilei de ieri, 3 august, 2.628 operatori economici şi 17.306 de persoane”, a anunţat, marţi, MAI.
 
Astfel, au fost aplicate 1.541 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 325.550 de lei. Dintre acestea, 751 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 123.000 lei, au fost pentru participarea la activităţi în spaţiul public sau privat închis pentru care au fost instituite interdicţii şi restricţii şi pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, iar 552 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 131.200 de lei, operatorilor economici pentru organizarea de activităţi în spaţiul public sau privat închis pentru care au fost instituite interdicţii şi restricţii şi pentru nerespectarea regulilor de amenajare a spaţiilor în care se desfăşoară activităţi de comerţ, alimentaţie publică şi alte servicii (terase, săli de sport etc.).
 
De asemenea, în cadrul acţiunilor, au fost aplicate şi 238 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 71.350 de lei, pentru încălcarea unor norme de convieţuire socială, conform Legii nr. 61/1991. 
 
 
 
Vă mai recomandăm şi:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: