Percheziţii la suspecţi de evaziune fiscală cu mărfuri importate de China

Percheziţii la suspecţi de evaziune fiscală cu mărfuri importate de China

Poliţia efectuează percheziţii în mai multe judeţe FOTO Adevărul

Poliţiştii descind joi, 17 mai, la 30 de adrese din şase judeţe şi în Bucureşti, la persoane şi firme bănuite că au creat o pagubă de 20.000.000 de lei, prin evaziune fiscală, cu mărfuri importate din China, informează IGPR.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
În cauză, sunt puse în aplicare şase mandate de aducere pentru audieri. Judeţele vizate sunt Arad, Braşov, Călăraşi, Constanţa, Dolj şi Ilfov. Percheziţiile se fac la locuinţele unor persoane bănuite că ar coordona o activitate infracţională, precum şi la sediile sau punctele de lucru deţinute de 13 societăţi comerciale. Poliţiştii efectuează verificări financiar-contabile, împreună cu specialişti din cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală.
 
Din investigaţii a reieşit că, în perioada 2015 - 2017, persoanele vizate ar fi săvârşit infracţiuni de evaziune fiscală, în urma valorificării, pe teritoriul României, a unor mărfuri importate din China - electronice şi accesorii gsm, produse de uz casnic şi accesorii, jucării, îmbrăcăminte. Acestea ar fi folosit, pentru a se sustrage de la plata obligaţiilor fiscale, facturi ce nu au la bază operaţiuni reale, care ar fi fost derulate cu mai multe societăţi comerciale de tip fantomă.
 
Conturile bancare ale acestor firme fantomă ar fi fost utilizate pentru efectuarea de operaţiuni de schimb valutar al banilor obţinuţi din vânzări şi pentru transferul acestora către societăţi din China, cu care, în realitate, nu erau derulate operaţiuni de import pentru mărfurile comercializate, indică sursa citată.
 
În acţiune sunt angrenaţi poliţişti cu atribuţii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi din judeţele Arad, Braşov, Călăraşi, Constanţa, Dolj şi Ilfov, precum şi luptători SIAS. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările