ISJ: 52,55% din profesorii călărăşeni vor să se vaccineze anti-COVId-19

ISJ: 52,55% din profesorii călărăşeni vor să se vaccineze anti-COVId-19

Dascălii din judeţul Călăraşi, aşteptaţi să se vaccineze FOTO Adevărul

Inspectorul Şcolar Judeţean Călăraşi a anunţat că 52,55% din personalul didactic de predare, 58,81% persoanal didactic auxiliar şi 51,37% persoanl nedidactic au fost de acord să se vaccineze anti-COVID-19.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ministerul Educaţiei a transmis inspectoratelor şcolare că fiecare unitate de învăţământ preuniversitar va trebuie să desemneze o persoană pentru înregistrarea profesorilor şi personalului angajat pe platforma campaniei de vaccinare. Prioritari la imunizare vor fi angajaţii din învăţământul preşcolar, cadrele didactice care lucrează direct cu elevii şi cei din învăţământul preuniversitar care urmează să activeze fizic prezenţi în şcoli începând din 8 februarie.
 
"Având în vedere faptul că începând cu data de 17 decembrie 2020 a intrat în vigoare H.G. nr. 1031/2020 privind aprobarea Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România precum şi faptul că a fost deschisă Etapa a II-a de vaccinare împotriva COVID-19, care include populaţia cu grad de risc şi lucrătorii care desfăşoară activităţi în domenii-cheie/esenţiale, printre care personalul din unităţile şi instituţiile de învăţământ, vă solicităm să diseminaţi informaţiile către toate unităţile de învăţământ în vederea întreprinderii măsurilor necesare pentru asigurarea accesului personalului didactic, didactic auxiliar şi nedidactic la programul de vaccinare împotriva COVID-19.
 
În acest sens, fiecare unitate de învăţământ va desemna o persoană responsabilă cu înregistrarea unităţii de învăţământ preuniversitar pe platforma alocată campaniei de vaccinare, centralizarea datelor de identitate şi programarea la vaccinare a personalului angajat în respectiva unitate. Informaţiile cu privire la acţiunea de vaccinare pot fi/trebuie sa fie accesate pe linkul: https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/.
 
 
Vă mai recomandăm şi:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările