FOTO Secretele unei afaceri de succes: un român face bani din reţete culinare inspirate din Biblie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii trebuie să trăiască sănătos pentru a fi într-o relaţie bună cu Dumnezeu. Acesta este crezul pe care l-a urmat un medic veterinar, aplicând cu succes în alimentaţia zilelor noastre reţete folosite în urmă cu mii de ani.

Produsele bio, naturale şi tradiţionale, vândute în România sub brand-ul “Dr. Avraham”, nu conţin aditivi şi sunt preparate ca în vremurile biblice.  

Convins că alimentaţia naturală este cheia unei vieţi îndelungate şi sănătoase, prof. dr. Marian Cioceanu a lansat pe piaţă, prin intermediul unei reţele importante de hypermarket(Carrefour) numeroase tipuri de făină, seminţe, grisine şi uleiuri, toate obţinute din cereale bio. Cum fără ingrediente naturale nu poţi obţine alimente fără cusur, antreprenorul a căutat cele mai bune metode pentru a-şi pune afacerea pe picioare în care a investit 30.000 de euro în 2009.

Grâu din rezervaţia Delta Dunării

Grâul folosit este adus tocmai din rezervaţia Delta Dunării, dintr-o zonă curată, neatinsă de chimicale. Până să ajungă pe raft, produsele urmează un întreg lanţ de fabricaţie. Reţeta este una simplă, spune prof. dr. Marian Cioceanu şi explică procesul: “Inclusiv în zona alimentaţiei, pe lângă separarea alimentelor curate şi necurate sunt anumite reguli în Biblie. Grisinele ecologice se fabrică dintr-un grâu care se produce în Rezervaţia Delta Dunării, deci este un spaţiu curat , iar acest grâu este măcinat tot de o manieră biblică, de o moară cu pietre. Acest maciniş integral, adică toată tărâţa şi germenii de grâu rămân în făină.

image

Din această făină integrală neagră se realizează aceste grisine fără să mai adăugam niciun fel de aditivi chimici, decât apă, sare, ulei de floarea soarelui, presat la rece, tot din zona Tulcei. Aceste ingredinte se adaugă în funcţie de sortimente, diferite seminţe (in, coriandru, rozmarin, susan, mac). Toate sunt malaxate, coapte la temperatura de până în 180 de grade Celsius. Este mult mai indicat să nu coacem produsele la temperaturi mai înalte ».

Consilierul devenit patron
 
Bun cunoscător al agriculturii româneşti, prof. dr Marian Cioceanu, a pus bazele Asociaţiei Operatorilor din Agricultura Ecologică Bio România, devenind liderul fermierilor. Prin acest organism, cu sediul în Bărăgan, militează pentru un stil de viaţă sănătos, prin produsele pe care le pune pe piaţă. “Asociaţia are drept scop dezvoltarea durabilă a agriculturii şi a spaţiului rural românesc, pentru educarea, informarea şi conştientizarea consumatorilor asupra beneficiilor agriculturii ecologice, atât pentru sănătatea umană cât şi pentru sănătatea naturii”, spune Cioceanu.

image

Cu sectorul agricol a făcut cunoştinţă în urmă cu 13 ani, în 2001, atunci când a fost consilier la Ministerul Agriculturii. “Ulterior, în calitate de director General al Agenţiei Naţionale de Consultanţă Agricolă am elaborat o serie de proiecte tip, unele din ele erau pentru producţii agricole şi zootehnice în sistem ecologic”, povesteşte bărbatul al cărui chip apare pe eticheta produsele pe care le fabrică.
 
Legământul cu Dumnezeu
 
Cu o strategie de marketing bine pusă la punct, în 2009, prof. Cioceanu trimitea pe raft primele produse «Dr. Avraham », denumire inspirată chiar după prenumele său care are semnificaţii biblice. « Avraham a fost chemat de Dumnezeu pentru a face un legamânt cu acesta. El trebuia să împlinească misiunea pe care i-a dat-o Dumnezeu, iar Dumnezeu îi promitea că îi va înmulţi urmaşii precum stelele de pe cer sau nisipul de pe malurile mărilor, atât de mulţi vor fi urmaşii lui Avraham. Lucru care s-a şi întâmplat, iar din Avraham a creat un popor, prin care Dumnezeu şi-a dezvăluit regulile după care oamenii ar trebui să trăiască pentru a fi într-o bună relaţie cu El », spune medicul veterinar.

Comenzi insuficiente
 
Greul însă abia atunci începea în afacere. Cu un cuptor rotavic cu dospitor, malaxor, divizor, deci o linie de panificaţie mică, firma Manor Impex a prof. Cioceanu, cu sediul în Bucureşti, a început să producă alimente bio.  Pentru că gustul românilor nu este încă educat pentru produse eco, comenzile nu sunt suficiente, astfel încât nu se produce la întreaga capacitate. Se lucrează doar 2 zile pe săptămână.

“Este greu să pătrunzi pe piaţă. Din aceasta cauza Asociaţia Bio România a reunit mai mulţi procesatori de produse bio şi a făcut un portofoliu de produse ecologice româneşti care sunt promovate prin reţeaua Carrefour la nivel naţional », spune antreprenorul.
 
Oferta din magazine
 
Iată ce produse găseşte clientul pe raful hipermarketului : grisine de 75 gr. sau 100 gr.(5-6 lei), numeroase tipuri de făină(5,5-6 lei kg), seminţe şi uleiuri. Argumentul forte al prof. Cioceanu cu care încearcă să-şi convingă clienţii este legat de faptul că produsele ecologice nu se întâlnesc cu substanţele chimice, de la sămânţă până la produsul final.
 
 Vă recomandăm şi:

image

Livada cu autoservire, în care clienţii îşi culeg singuri fructele eco

Patronate: Românii au compromis termenul „agricultură ecologică“. Avem 4.400 de ferme, iar în Europa sunt 400

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite