Festival pe apă cu celebrul campion Ivan Patzaichin la Ziua Dunării. Concurs de pescuit şi expoziţie de bărci

Festival pe apă cu celebrul campion Ivan Patzaichin la Ziua Dunării. Concurs de pescuit şi expoziţie de bărci

Ivan patzaichin vine din nou la Călăraşi FOTO Descoperă Rowmania

Pentru al şaselea an consecutiv, campionul Ivan Patzaichin vine la Călăraşi, duminică, 1 iulie,  la Ziua Dunării. Călărăşenii sunt aşteptaţi în Parcul Central, la o serie de activităţi dedicate sărbătoririi Zilei Dunării, sub sloganul #ProtejeazaApa.

 
 
Activităţile vor începe la ora 07.00, cu tradiţionalul concurs de pescuit, organizat în colaborare cu AJVPS Călăraşi şi vor continua cu binecunoscua competiţie de canotcă 10+1 Descoperă Rowmania, pe apele braţului Borcea. Maestrul Ivan Patzaichin aşteaptă înscrierile echipelor de pe acum la adresa de mail office@rowmania.ro sau în ziua concursului, în zona debarcaderului, între orele 09.00 şi 10.30.
 
Încă de la ora 07.00, Parcul Central de pe malul Borcei va deveni punctul de atracţie al oraşului: expoziţie de bărci şi unelte pentru pescuit, concurs de gătit şi multe suprize pregătite de autorităţile locale. Distracţia se mută, la scurt timp, pe apă, unde spectacolul va fi oferit de campionul Ivan Patzaichin. Iubitorii sporturilor nautice se pot înscrie la concursul de vâslit al Asociaţiei Ivan Patzaichin – Mila 23. Călărăşenii care au visat să vâslească alături de celebrul Ivan Patzaichin au ocazia să-şi împlinească visul pe 1 iulie, la sărbătoarea Dunării.
 
Toţi cei care iubesc apa şi mişcarea în aer liber sunt invitaţi să participe la cea de-a patra ediţie a  competiţiei de vâslit în canotci de 10+1, parte a campaniei Descoperă Rowmania.  Înaintea competiţiei va avea loc o demonstraţie de vâslit în canotcă, kaiac, canoe, skiff, făcută de Ivan Patzaichin şi sportivii legitimaţi la CSM Călăraşi.
 
Promovarea mişcării în aer liber
 
Descoperă Rowmania – România naturală văzută din barcă este o campanie naţională de promovare a patrimoniului naţional şi urmăreşte descoperirea României naturale, prin promovarea mişcării în aer liber. Obiectivul acestei campanii este să reapropie oamenii de natură şi să-i reconecteze la aceasta, având ca instrument canotca şi ca activitate vâslitul.
Canotca, o „invenţie” a Asociaţiei „Ivan Patzaichin – Mila 23”, va fi folosită drept vehicul de competiţie şi va fi pusă la dispoziţia echipei în cadrul evenimentului. Construită din dorinţa de a promova mesteşugul românesc, canotca este denumită aşa după lotcă - de la care preia materialul, şi după canoe, de la care preia liniile dinamice. Este un produs integral "made in Romania", cu un design unicat, făcută din lemn, preluând meşteşugul marangozilor din Delta Dunării.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: