FOTO Fenomen astronomic spectaculos. Luna „roz“ a fost observată şi în Bărăgan

FOTO Fenomen astronomic spectaculos. Luna „roz“ a fost observată şi în Bărăgan

Fenomenul este unul deosebit Foto:Adevărul

Europenii, dar şi locuitorii din Asia, au fost martorii unei fenomen spectaculos în seara zilei de 25 aprilie. Luna „roz” coincide cu o eclipsă parţială care început la ora 21.03 (ora României) şi se încheie două ore mai târziu, la ora 1.11. Şi la Călăraşi, a fost observat acest fenomen.

Ştiri pe aceeaşi temă

Deşi poartă denumirea de luna „roz”, astrul nu are această nuanţă. De obicei, momentele de Lună plină sunt marcate printr-o denumire influenţată de evenimentele terestre. Astfel, rozul vine de la faptul că momentul din aprilie coincide cu apariţia brumărelelor. Indigenii din America de Nord considerau acest lucru un semn că a venit primăvara.

Specialiştii de la Observatorul Astronomic din Bucureşti spun că astrul s-ar putea colora pe marginea superioară într-o nuanţă roşiatică. „În cel mai bun caz, dacă efectul este observabil, practic, vom vedea o Lună plină mai slabă ca strălucire, cu marginea superioara roşiatică-portocalie”, scriu experţii pe site-ul Observatorului.


 

 

Luna începe să răsară Foto:Adevărul

Imagini din aceeasi galerie
  • Luna începe să răsară Foto:Adevărul
  • Încet, încet se colorează Foto:Adevărul
  • Luna
  • Luna aproape roşiatic-portocalie Foto:Adevărul
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările