Cursuri pentru o mie de şomeri. Ce condiţii trebuie îndeplinite şi care sunt meseriile pentru care se fac recalificări

Cursuri pentru o mie de şomeri. Ce condiţii trebuie îndeplinite şi care sunt meseriile pentru care se fac recalificări

AJOFM organizează şi cursuri pentru măcelari FOTO Adevărul

Peste 1000 de persoane, aflate în căutarea unui loc de muncă pot participa, gratuit, la programele de formare profesionale  organizate de AJOFM Călăraşi, în acest an.

Ştiri pe aceeaşi temăAJOFM va organiza, pe parcursul anului 2016, 61 de programe de formare profesională, la care vor participa 1.006 persoane aflate în căutarea unui loc de muncă.
Cursurile se vor derula atât prin Centrul Regional de Formare Profesională a Adulţilor Călăraşi, cât şi prin furnizori de formare autorizaţi conform legii şi vor fi finanţate din bugetul asigurărilor pentru şomaj.

Persoanele interesate se pot adresa la AJOFM Călăraşi pentru  înscrierea la unul dintre programele de formare profesională, în funcţie de nivelul studiilor absolvite.
Astfel, pentru solicitanţii cu învăţământ primar, sunt diponibile următoarele cursuri de calificare: ajutor mecanic auto, barman, brutar, confecţioner asamblor articole textile, frizer, lucrător finisor pentru construcţii, lucrător instalator pentru construcţii, lucrător în structuri pentru construcţii, lucrător în tâmplărie, manichiurist-pedichiurist, mecanic vulcanizator, măcelar, patiser şi lucrător în comerţ.

Programe sunt disponibile pentru cei cu 8 clase

Persoanele care au finalizat minimum 8 clase pot urma unul dintre cursurile de calificare/recalificare: agent securitate, bucătar, vânzător,  comunicare în limba engleză, fierar betonist,  frizer –coafor- manichiurist- pedichiurist, instalator instalaţii tehnico-sanitare şi de gaze, lăcătuş construcţii metalice şi navale, maseur, maşinist utilaje cale şi terasamente,  operator calculator electronic şi reţele, ospătar, stilist protezist de unghii, tipăritor offset, zidar pietrar tencuitor.

Absolvirea liceului constituie o condiţie minimă pentru a participa la următoarele programe de formare profesională: cosmetician, inspector în domeniul SSM, reflexoterapeut.
Absolvenţii de învăţământ universitar se pot înscrie la următoarele programe de perfecţionare/specializare: consilier pentru dezvoltare persoanală, expert accesare fonduri stucturale şi de coeziune europene, formator sau manager proiect.
Pe parcursul anului 2015, 554 de persoane si-au gasit un loc de muncă în urma finalizării unui curs de re/calificare.Vă recomandăm şi:

Ofertă de muncă. Unde te poţi angaja în această săptămână şi care sunt domeniile cu cele mai multe slujbe pentru şomeri

Angajări. Peste 5.400 de şomeri şi-au găsit o slujbă prin Programul de Ocupare a Forţei de Muncă

Absolvenţii promoţiei 2015, aşteptaţi la angajare. Bursa locurilor de muncă se deschide pe 25 septembrie

Proaspeţii absolvenţi îngroaşă rândurile celor fără loc de muncă. 7,31%, rata şomajului în luna iulie la Călăraşi

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: